Barcelona vann stort i stormötet

Napoli övertygade på Camp Nou i det första Europa League-slutspelsmötet med Barcelona, men fick "bara" med sig 1–1. Det fick det syditalienska laget bittert ångra i kvällens returmatch på hemmaplan – när Barcelona vann stormötet med 4–2 och gick vidare med totalt 5–3.

Barcelonajubel efter att nye Pierre-Emerick Aubameyang gjort ett av målen i bortasegern mot Napoli i Europa League-slutspelet.

Fotboll2022-02-24 23:02

Redan i den åttonde minuten gjorde Jordi Alba 1–0 för Barcelona i en snabb omställning efter förspel av nye Adama Traoré, och fem minuter senare böjde Frenkie de Jong in 2–0 med ett riktigt drömmål.

Lagkaptenen Lorenzo Insigne reducerade visserligen för Napoli från straffpunkten, men veteranmittbacken Gerard Piqué skickade med ett tekniskt nummer in 3–1 i den 45:e minuten. Efter knappt en timmes spel satte sedan nye Pierre-Emerick Aubameyang 4–1 – på nytt efter framspelning av dito nyförvärvet Adama Traoré. Matteo Politanos reducering i den 87:e minuten räckte inte för att skapa spänning.

Noterbart är att lagen före avspark gemensamt ställde upp med en banderoll med budskapet "stop war" efter Rysslands invasion av Ukraina tidigare under torsdagen.

I Glasgow kunde hemmalaget Rangers jubla efter 2–2 och totalt 6–4 mot tyska storlaget Borussia Dortmund. Segern i dubbelmötet grundades i förra veckans 4–2-skräll på tysk mark.