Barcelonabasen om superligan: Kan gå till Cas

Barcelonas ordförande Joan Laporta säger att utbrytarklubbarna inte tänker be om ursäkt för att de håller fast vid tanken om Super League.

Joan Laporta efter att ha blivit omvald som Barcelonas ordförande i mars.

Joan Laporta efter att ha blivit omvald som Barcelonas ordförande i mars.

Foto: Joan Monfort/AP/TT

Fotboll2021-05-28 14:37

– Det har jag sagt till (Uefas ordförande Aleksander) Ceferin. Och vi tänker inte betala några böter. Blir vi straffade går vi till Cas (idrottens skiljedomstol), säger Laporta.

Det var inledningsvis tolv storklubbar i England, Italien och Spanien som ville starta Super League. Sedan hoppade nio av efter protester från både klubbarnas egna supportrar och fotbollens styrande organ. Kvar finns bara Barcelona, Real Madrid och Juventus.

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har inlett en utredning av dessa tre för att om möjligt straffa dem för utbrytningsförsöket. Samtidigt vill en domstol i Madrid att Europadomstolen beslutar om världsförbundet Fifa och Uefa bryter mot EU:s konkurrensregler när man hindrar fotbollsklubbar att bilda utbrytarligan Super League.

Den spanska domstolen vill också att det utreds om Fifa och Uefa har rätt att förelägga restriktioner eller straff för klubbar som vill stanna kvar och jobba för en superliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!