Bardghji målskytt i Sveriges seger

Målskytt mot Manchester United i Champions League. Målskytt för Sveriges U21-landslag mot Finland. Den svenske supertalangen Roony Bardghji fortsätter att visa strålande form.

Roony Bardghji blev målskytt igen. Arkivbild.

Roony Bardghji blev målskytt igen. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2023-11-16 18:13

Sverige och Finland möttes i en U21-landskamp i Borås. Efter 40 minuter spräckte Bardghji nollan. Stortalangen som fyllde 18 år på onsdagen tog emot ett inspel och tryckte behärskat in 1–0.

Ett mål som lade grunden för Sveriges seger.

Slutsiffrorna blev 3–0 efter ett finländskt självmål och ett mål av Daniel Svensson. Till den andra halvleken byttes Bardghji ut och ersattes av Williot Swedberg.

Bardghji, som till vardags spelar i FC Köpenhamn, har varit väldigt omskriven den senaste tiden. Efter det sena avgörandet mot Manchester United i Champions League har det diskuterats huruvida han borde vara en man för A-landslaget.

När Janne Andersson tog ut sin trupp till de avslutande EM-kvalmatcherna fanns Bardghji inte med. Vad Bardghji själv tycker om beslutet?

– Jag har aldrig sagt att jag ska dit och spela varje match, men jag tycker att jag förtjänar att vara med i alla fall, sade han till TT tidigare i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!