Bärkroth hjälte i stormatchen mot Malmö

Djurgården har fått en flygande start på säsongen. I stormötet med Malmö FF stod Stockholmslaget för en maktdemonstration och vann med 3–1. –En fantastisk insats, säger Djurgårdstränaren Thomas Lagerlöf.

Nicklas Bärkroth.

Fotboll2021-05-03 22:14

Fyra segrar på lika många matcher. Djurgården har fått upp farten i herrallsvenskan.

Tonläget var ordentligt uppskruvat inför toppmatchen mellan de två guldkandidaterna där Malmöspelarna ifrågasatte spetsen hos sina konkurrenter.

Då slog Djurgården tillbaka med full kraft, körde över Skånelaget och tog en överlägsen 3–1-seger.

– Det har svingats från Malmö att de har de bästa spelarna, men i kväll var vi det bästa laget, säger Thomas Lagerlöf efter matchen.

En nyckelspelare för Djurgården var Nicklas Bärkroth, som med två mål och en assist låg bakom allt i Djurgårdsväg.

– Det var lite ketchupeffekt. Jag har känt mig fräsch sedan vi drog i gång och fått en kontinuitet som jag inte haft på väldigt länge. Jag får utlopp för de spetskompetenser som jag alltid vetat att jag haft, men som jag haft svårt att få ut under en period. Det är klart att det är kul att spela fotboll just nu, säger han.

Om storsegern förvånade?

– Men lite faktiskt. Man kanske hade trott att det inte skulle vara en så bra prestation som det var där ute från oss. Vi tar tag i taktpinnen och släpper den aldrig.

"Tredje gången gillt"

Malmöstjärnan Ola Toivonen satte ribban när han direkt i matchinledningen delade ut ett par rejäla tryckare. Några minuter senare höll anfallskollegan Antonio Colak på att sätta dit ledningsmålet efter ett inspel från Anders Christiansen, men Djurgårdsförsvaret lyckades styra undan – och satte full fart framåt.

Därifrån haglade de blårandiga målchanserna, mycket tack vare Kalle Holmberg och Edward Chilufya som rev upp stora sår i Malmöförsvaret med sina djupledslöpningar.

Duon hade även varsin stolpträff i den första halvleken innan hemmalaget skulle koppla greppet och spräcka målnollan.

Magnus Eriksson hittade Nicklas Bärkroth som bröt in från vänsterkanten och sköt in bollen i det bortre hörnet.

Djurgården fortsatte kontrollera matchtempot och bollinnehavet mot ett allt mer tillbakapressat Malmö.

Drar ifrån i toppen

Den andra halvleken blev också Djurgårdspräglad, mycket tack vare Bärkroth. Först skickade han in inlägget till Aslak Witry, som med en tveksamt hög spark prickade in 2–0. Bortalaget protesterade, men målet godkändes alltjämt.

Sedan fick han en gratischans när Anel Ahmedhozic halkade i ett utsatt läge. Bärkroth tog vara på möjligheten och rullade in bollen mellan benen på Marko Johansson i Malmömålet.

Adi Nalic skallade in ett tröstmål i den 77:e minuten men närmare kom inte Malmö.

Matchen slutade 3–1.

Segern innebär att Djurgården drar ifrån i den herrallsvenska tabellen. Efter fyra matcher står Stockholmslaget på maximala tolv poäng.