"Basse" lämnar IF Hebe

Sebasthian "Basse" Svensson tog över som tränare för IF Hebe inför säsongen. Men efter svag vårsäsong lämnar han nu sitt uppdrag som huvudtränare.

Sebasthian Svensson kliver av sin roll som huvudtränare för IF Hebe efter en tung vårsäsong.

Sebasthian Svensson kliver av sin roll som huvudtränare för IF Hebe efter en tung vårsäsong.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-07-24 18:31

IF Hebe hade Jerker Einarsson som tränare förra säsongen. Han valde dock att ta över Hultsfreds FK till den här säsongen vilket öppnade för en ny tränare i Hebe. Valet föll på Sebasthian Svensson, som tidigare bland annat spelat i HFK och VIF. Hebe blev hans första klubb i den nystartade tränarkarriären.

Men under vårsäsongen har det gått trögt för de svartvita och det har bara blivit åtta poäng på 13 matcher. Laget ligger sist när man nu också tappar sin tränare.

– Det var på "Basses" initiativ efter mötet vi hade i går (måndag). Nu får vi leta ny tränare och målet är att klara nytt kontrakt i femman, säger Ulf Ståhlgren, som är en del av sportgruppen i klubben.

"Basse" själv hoppades på att kunna få ihop det bättre i hans första tränaruppdrag och hade en relativt ung trupp att jobba med. Men när träningsnärvaron inte varit den önskade blev det inte som han hade tänkt sig.

– Träningsnärvaron har väl påverkat resultaten och de har varit därefter, säger "Basse".

Samtidigt berömmer han de övriga ledarna i klubben.

– De gör ett fantastiskt jobb.

För honom är det nu fortfarande osäkert vad som blir nästa steg i tränarkarriären men först och främst ska han ta sig tid att vila lite.

– Nu ska det bara vara skönt att ha semester. Fotbollskarriären är oklar, säger Sebasthian Svensson.

Klubben ska ha ett nytt möte om vem som tar över tränarrollen och man är fortsatt optimistiska, trots den tunga vårsäsongen.

– Det finns flera unga talanger i laget och vi hoppas vi kan få ihop det, säger Ulf Ståhlgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!