"Basse" så gott som klar för HFK

Sebasthian Svensson lämnade nyligen tränaruppdraget i IF Hebe. Nu är han så gott som klar för Hultsfreds FK. Tanken är att han ska finnas tillgänglig som spelare för sitt gamla lag.

Sebasthian Svensson har bestämt sig för att fortsätta sin spelarkarriär i Hultsfreds FK.

Sebasthian Svensson har bestämt sig för att fortsätta sin spelarkarriär i Hultsfreds FK.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2018-08-06 19:04

"Basse" tog över Hebe i division fem inför säsongen och inledde i och med det sin tränarkarriär. Vårsäsongen gick dock inget vidare, varken för honom eller för laget, och under sommaruppehållet valde han att kliva av uppdraget.

Den tidigare Vimmerby IF- och Hultsfreds FK-spelaren har haft ledigt ett par veckor men kände att han ville komma i gång med fotbollen igen. Han har tränat med HFK och nu berättat för Hebe att han vill skriva över sig dit.

– Det föll sig naturligt att söka sig till HFK. De spelarna som är där är ju kompisar som man spelat med halva livet. Jag har alltid sagt att jag vill avsluta där på ett eller annat sätt och haft som mål att göra mina sista minuter där, säger "Basse".

Han kommer att finnas med som spelare och finns tillgänglig för topplaget i division fyra så fort alla papper är godkända.

– Jag är med och konkurrerar på samma premisser som alla andra och spelar om Jerker (Einarsson) tycker jag är tillräckligt bra för att tas ut i laget. Jag ställer upp om han vill det, säger han.

Hur känns kroppen?

– Jo, jag känner mig förvånansvärt pigg ändå. Det är inga skadebekymmer men samtidigt är man inte i samma form som när man kom fram.

Det enda som återstår är att han ska bli spelklar och enligt honom själv ska det inte vara några problem mellan klubbarna.

– Det ska vara grönt ljus från båda hållen så det är inga konstigheter. Det är bara att det ska bli godkänt och det kan ta lite tid, säger "Basse".

Ulf Ståhlgren, som tagit över tränaruppdraget i IF Hebe tillsammans med Patrik Engström, säger också att Sebasthian Svensson kommer gå till HFK.

– Vi har inte honom (Sebasthian) tillgänglig och han kommer nog spela i Hultsfred, säger Ståhlgren.

"Basses" nya tränare blir nu mannen som tränade IF Hebe innan honom, Jerker Einarsson. För honom är det ett välkommet tillskott som bidrar till en ännu starkare konkurrenssituation i HFK.

– Han tränade med oss i onsdags och är hjärtligt välkommen. Det kan vara en sådan spelare vi saknar, en som kan hålla i bollen och som kan spela i stort sett vart som helst. Han är med och konkurrerar, men vi har ett bra lag för tillfället så det blir tuffare om platserna, säger Jerker Einarsson.

Vilken position ser du honom på?

– Han är väl som bäst på yttermittfältet. Men han har spelat centralt i mitten och i backlinjen också. Vi har en stabil backlinje nu men vi får se vad som händer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!