Bäst på planen senast – nu tror Arvid på "derbyskräll"

Gullringen hemma. Det är en match Hultsfreds FK säkert inte vill prata så mycket om. Nykomlingen var numret för litet i derbyt då. På lördag vill HFK ha revansch, på Gullemon. "Jag har en bra känsla och tror på det", säger Hultsfreds mittback Arvid Eckerstig.

Arvid Eckerstig var en gigant förra helgen när Hultsfred besegrade Assyriska. I helgen får han tampas med Gullringens offensiva krafter.

Arvid Eckerstig var en gigant förra helgen när Hultsfred besegrade Assyriska. I helgen får han tampas med Gullringens offensiva krafter.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-08-18 18:00

Mycket har hänt sedan derbyt senast, på Knektavallen. Hultsfred har hittat en annan stabilitet, eller som 19-årige Eckerstig säger:

– Vi har växt in i det nu. När vi mötte Gullringen i våras var fortfarande division fyra ganska nytt för många av oss i laget. Vi gjorde verkligen inte en bra match den gången. 

Gullringen vann komfortabelt, där 5–1 var i underkant. 

Vad är dina tankar inför lördagens match?

– Det ska bli väldigt spännande och kul. Vi vill ha revansch och det känns som att vi är på gång. Vi gjorde en bra match mot Assyriska (2–1) senast. Jag tror att vi har bra chanser mot Gullringen. 

Är det extra nervöst med ett derby?

– Det vet jag inte, det är mer en bra känsla att spela såna här matcher. Det är mer folk som tittar och jag känner några i deras lag. Jag har umgåtts en del med Melker (Johansson). Det blir roligt att möta honom. Han spelar framåt och jag är back.

Når Arvid Eckerstig upp i samma nivå som mot Assyriska förra helgen, lär Melker Johansson och hans offensiva kollegor i Gullringen få fullt sjå med att passera honom. Eckerstig var en av planens allra bästa spelare då. 

HFK-tränaren Sebasthian Svensson ser såklart också fram mot derbyt. 

– Det är en speciell match, helt klart. När jag var aktiv var det såna här matcher man såg fram emot att spela. Och jag har aldrig varit med om att förlora på Gullemon, när jag spelade själv. 

Svensson hoppas givetvis att den trenden håller i sig – och att utfallet jämfört med vårens drabbning blir klart bättre för deras del. 

– Då gjorde vi årets sämsta match. Jag hoppas att alla mina spelare känner att de vill prestera mycket bättre nu. 

Vad blir viktigt för er del för att få med ett bra resultat?

– När vi som nykomling möter etablerade lag som Gullringen på den här nivån, så är det viktig att vi har hög intensitet och en vilja att springa mycket. Jag hoppas att vi kan ta med oss inställningen och aggressiviteten vi hade i förra matchen mot Assyriska. 

Är Gullringen favoriter i dina ögon?

– Utan tvekan. Både tabellmässigt och även sett till rutin och till viss del också kvalitetsmässigt. Till skillnad från dem har vi bara några få spelare med erfarenhet från den här nivån. 

I HFK saknas Jesper Rüdiger och Noah Sandelius. I övrigt är alla tillgängliga.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!