Bästa lagen på poängjakt • Vill hänga på i toppstriden

Tre av våra bästa lag i herrfotbollen har viktiga matcher framför sig i helgen. Vimmerby kommer med en seger i ryggen, medan Gullringen och IFK Tuna vill ha revansch för förra helgen.

Gullringens GoIF, IFK Tuna och Vimmerby IF spelar alla på lördagen i division 4.

Gullringens GoIF, IFK Tuna och Vimmerby IF spelar alla på lördagen i division 4.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-27 17:15

Efter tre raka matcher med poäng, blev det en snöplig förlust för Gullringens GoIF borta mot Ölmstad. Hemmalaget avgjorde i slutminuterna och segrade med 2–1. Sedan dess har laget repat mod och tar nu emot Bankeryd, som inte inlett serien så starkt.

– Vi är revanschsugna och har en bra träningsvecka bakom oss. Det har varit bra fart på träningarna, säger tränaren Peter Magnusson och tillägger att han inte har någon jättekoll på motståndet.

Flera tongivande spelare som saknades mot Ölmstad är nu åter tillgängliga. Kvartetten Tom Polder, Ola Lindblom, Sebastian Svartz och Rasmus Bexell går dessutom rakt in i startelvan.

– Känns bra att de är tillbaka igen. Vi har en stark trupp på papperet, menar Magnusson.

Unga trion Melker Johansson, Olle Eriksson och Herman Lynbech kan dock inte medverka mot Bankeryd.

Här är laget: Tom Polder - Alexander Swartz, Ola Lindblom, Martin Höglind-Stridell - Sebastian Svartz, Erik Lindblad, Jesper Wärnehall, Bell Maneetup, Albin Gustafsson - Rasmus Bexell, Anton Holm. Bänk: Ted Åström Åberg, Samuel Lindell, Daniel Johansson, Hugo Johansson och Petter Gustafsson.

IFK Tuna har också hemmamatch och ett intressant motstånd väntar i form av Tranås. Det är också två lag i poängbehov. Tuna har tre pinnar, Tranås en.

– Det är dags att det börjar trilla in några trepoängare nu, säger tränaren Thomas Kongstad.

Vad krävs för att lyckas med det?

– För oss handlar det mycket om att försöka få ihop strukturen, både anfalls- och försvarsmässigt. Överlag kan jag tycka att vi har lämnat alldeles för stora ytor, framför allt defensivt. Vi tappar för mycket folk framåt. Jag förväntar mig att se skillnad mot Tranås. Det är viktigt att vi spelar som ett lag, tillsammans, och att det inte finns de med enskilda agendor. Spelar vi som vi pratat om i 95 minuter så blir det här bra.

Tuna kommer få klara sig utan Gustavo Borges, Ibrahim Doumbia, Ergest Fasko, Adrian Ottosson och Oskar Eriksson.

Truppen: Billy Inkoom, Mohammed Nouri, Dennis Nilsson, Filip Gustavsson, Ilhan Jejna, Johan Carlsson, Lukas Karlsson, Simon Pettersson, Filip Ingemarsson, Victor Gustavsson, Martin Carlsson, Anton Carlsson, Mahmoud Hasan, Albion Mataj samt ytterligare någon spelare.

Vimmerby IF kommer stärkta av segern mot Bankeryd senast. Tränaren Patrik Gunnarsson var mycket nöjd med den matchen och hoppas fortsätta på vinnarspåret.

– Jag tror att det kommer bli en betydligt tuffare match för oss mot Malmbäck. De har precis som vi vunnit tre av sina fyra matcher.

Vad vet du om dem?

– De ska vara ett bra offensivt lag, med många kreativa spelare. Det är viktigt för oss att få till vårt presspel och lyckas bra med det särskilt på kanterna. Där ska de vara skickliga.

Det är två målglada lag som ställs mot varandra i det här toppmötet. Vimmerby har nätat 14 gånger och Malmbäck 12.

– Jag hoppas att vi kan fortsätta att producera så som vi har gjort framåt och förstås vara stabila bakåt, som vi var mot Bankeryd, säger Gunnarsson.

VIF aviserar i stort sett samma trupp som i förra omgången.

Laget: Gustaf Johansson - Ali Mohammed Mustafa, Knut Gunnarsson, Anton Ljungberg, Elias Hallingfors - Mojeb Abdul Majed, Haris Dreco, Johan Carlsson, Vladimir Radak - Rickard Thuresson, Joakim Storm. Bänk: Alex Karlsson, Oliver Johansson, Jesper Lätt, Belmin Hrustic, William Stejdahl.

Tabellen Division 4 Norra

1. Haga 12 poäng

2. Myresjö 12 poäng

3. Vimmerby 9 poäng

4. Malmbäck 9 poäng

5. Gullringen 7 poäng

6. Tenhult 6 poäng

7. Ölmstad 4 poäng

8. Höreda 3 poäng

9. IFK Tuna 3 poäng

10. Tranås 1 poäng

11. Bankeryd 1 poäng

12. Hallby 0 poäng. 

Matcher i helgen: IFK Tuna-Tranås, Gullringen-Bankeryd, Malmbäck-Vimmerby, Haga-Tenhult, Höreda-Hallby, Myresjö-Ölmstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!