Bayern Münchens mardrömsvår fullbordad

För några veckor sedan drömde Hanna Glas och Bayern München om en trippel. På söndagen försvann av allt att döma den sista titelchansen. Wolfsburg vann cupsemifinalen med 3–1.

Hanna Glas och Bayern München har inte haft någon rolig period de senaste veckorna. Arkivbild.

Fotboll2022-04-17 14:40

Tre matcher kan förstöra en säsong. Bayern Münchens damer kunde vid det här laget ha gått mot en ligatitel samtidigt som man förberedde sig för både semifinal i Champions League och en inhemsk cupfinal.

I stället lär det inte bli en enda titel för storlaget den här säsongen.

Coronasmäll

Ett hårt sargat Bayern – ett coronautbrott innebar att endast fyra avbytare var tillgängliga – åkte ur Champions League efter förlust i kvartsfinalen mot Paris Saint-Germain efter förlängning. Några dagar senare blev det också 0–6 i seriefinalen mot Wolfsburg, vilket sannolikt innebar att även kampen om ligan avgjordes.

– Det är så sjukt. Det är en vecka då vi tappade både ligan och Champions League, det går så fort. En säsong känns så lång och så avgjordes det på en vecka, sade Bayern Münchens svenska högerback Hanna Glas när hon häromveckan skulle kommentera mardrömsdagarna.

Och på söndagen blev det ännu värre, när också den sista chansen till en trofé försvann. I semifinalen i tyska cupen var Wolfsburg återigen för svårt och laget vann med 3–1 på bortaplan.

Roord blev matchvinnare

Nederländskan Jill Roord blev tungan på vågen för Wolfsburg genom sina två mål. Det första satte hon i den 19:e minuten när hon vände runt strax utanför straffområdet och pricksköt 1–0.

Serbiskan Jovana Damnjanovic kvitterade på straff i den 50:e minuten, men drygt tio minuter senare slog Roord till igen. Svenja Huth stod för det fina förarbetet och serverade Roord ett fritt skottläge från nära håll, som nederländskan förvaltade väl.

Med tio minuter kvar att spela punkterades sedan matchen när Tabea Wassmuth väggspelade sig in i straffområdet via Svenja Huth, och tryckte upp 3–1 högt i det bortre hörnet.

Om Bayern München har det motigt, är våren desto roligare för Wolfsburg. Till skillnad från Bayern har Rebecka Blomqvists gäng – den 24-åriga svenskan blev kvar på Wolfsburgbänken i söndagens match – en cupfinal, en semifinal i Champions League och en trolig ligatitel att se fram emot.