Bayern vände 0–2 till 5–2 mot Quaisons Mainz

Bayern München vann med 5–2 hemma mot Robin Quaisons Mainz. En väntad seger, men den tyska jätten var illa ute till en början.

Niklas Süle gjorde 3–2 för Bayern München.

Fotboll2021-01-03 20:15

Mainz hade ledningen med 2–0 i paus och fick direkt i andra halvlek ett gyllene läge att utöka till 3–0. Ett inlägg nådde en friställd Robin Quaison, men i stället för att avsluta valde den svenske landslagsanfallaren att osjälviskt passa i sidled till Danny Latza. Hans skott gick i stolpen via målvakten Manuel Neuer.

Sedan fick Bayern München i gång sitt tunga maskineri. Bara tio minuter senare var det utjämnat efter mål av Joshua Kimmich och Leroy Sané. I 70:e minuten satte inbytte mittbacken Niklas Süle 3–2 innan notoriske målskytten Robert Lewandowski gjorde två mål, varav det första på straff.

Bayern leder Bundesliga två poäng före Leipzig efter 14 omgångar. Mainz, där Quaison byttes ut i slutminuterna, ligger kvar som nästjumbo på nedflyttningsplats.