Bayerns missräkning – kryss i premiären

Robert Lewandowski gjorde mål i vanlig ordning för Bayern München. Men det regerande tyska mästarlaget lyckades inte ta tre poäng utan fick nöja sig med 1–1 mot Borussia Mönchengladbach. För nya tränaren Julian Nagelsmann fortsätter därmed den tunga starten.

Julian Nagelsmann, till höger, har inte fått med sig resultaten som Bayern München-tränare.

Fotboll2021-08-13 22:37

Julian Nagelsmann har gjort succé både i Hoffenheim och Leipzig och beskrivs som ett av de mest spännande tränarnamnen i fotbollsvärlden. Men sejouren i Bayern München kunde ha börjat bättre för 34-åringen.

På fyra försäsongsmatcher vann man inte en enda och problemen fortsatte i premiären i Bundesliga borta mot Borussia Mönchengladbach.

Hemmalaget skapade flera chanser tidigt och fick utdelning i tionde minuten i samband med en kontring. Lars Stindl lyckades spela fram en fristående Alassane Plea som tog emot och placerade in 1–0 bakom Manuel Neuer.

Men Bayern München skulle svara och vem höll sig framme om inte Robert Lewandowski. Den polske anfallaren gjorde hela 41 ligamål förra säsongen och slog därmed legendaren Gerd Müllers rekord från säsongen 1971/1972.

Mot Mönchengladbach slog han till strax före halvtid när han på volley i samband med en hörna sköt in kvitteringen.

Båda lagen hade en del chanser i andra halvlek men frågan är om inte Gladbachs Marcus Thuram grämer sig mest. Med dryga kvarten kvar att spela slogs ett lågt inlägg till den framstormande anfallaren, men Thuram missade bollen med några millimeter och ett till synes givet mål uteblev.

Bayern München fick ett gyllene läge i matchens sista minut men Joshua Kimmich sköt utanför från nära håll.

1–1 stod sig matchen ut.