Befarad korsbandsskada på Moisander: Tragiskt

I somras kom han tillbaka efter en knäskada. Nu befaras den 36-årige Malmö FF-försvararen Niklas Moisander har slitit av sitt främre korsband i högerknäet. –Tragiskt, säger lagläkaren Pär Herbertsson.

Malmö FF-försvararen Niklas Moisander, 36, skadade sig illa mot Norrköping. En första undersökning tyder på att det främre korsbandet i högerknäet har gått av.

Malmö FF-försvararen Niklas Moisander, 36, skadade sig illa mot Norrköping. En första undersökning tyder på att det främre korsbandet i högerknäet har gått av.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2022-09-11 21:02

Det var strax före paus som MFF-försvararen Niklas Moisander, 36, skadade sitt högerknä illa när han gick upp i en duell med IFK Norrköpings Christoffer Nyman.

En första undersökning säger att det främre korsbandet är avslitet i höger knä, uppger MFF:s lagläkare Pär Herbertsson efter MFF:s 2–1-seger.

– Detta är så tragiskt, man är så ledsen, säger Herbertsson.

En magnetkameraundersökning ska genomföras på måndagen och om det rör sig om ett avslitet korsband räknas den 36-årige finländaren vara bort i minst nio månader. Försvararen var borta under stora delar av vårsäsongen också. Då handlade det om en skada i vänsterknäet, som han tidigare haft liknande skador i.

Förutom Moisander tvingades även lagkaptenen Anders Christiansen bryta matchen mot Norrköping. Redan efter 25 minuter fick dansken kliva av.

– Lite känningar i framsida låren, säger Herbertsson.

MFF-läkaren tror inte att Christiansen är aktuell för spel borta mot belgiska Union Saint-Gilloise i Europa League på torsdag. Det är Malmös andra match i gruppspelet och i den första i torsdags hemma mot Braga skadade mittfältaren Erdal Rakip ljumsken.

Sedan tidigare har Malmö exempelvis Adi Nalic och Mahamé Siby långtidsskadade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!