Bekväm cupseger för Vimmerby IF

Det blev som väntat – en bekväm seger för Vimmerby IF i Smålandscupens 16-delsfinal i går kväll. Division fem-laget Höreda GIF hade inget att sätta emot hemma på idylliska Höredavallen. – Jag är glad över att se full insats från grabbarna, säger Vimmerbys tränare Johan ”JC” Carlsson efter 4-0-segern

Två baljor blev det för Thuresson.

Två baljor blev det för Thuresson.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2016-05-26 06:19

Inför matchen talade Vimmerby IF-tränaren Johan ”JC” Carlsson mycket om just inställningen. Hur viktig den skulle komma att bli för utfallet. Och vad gäller just den biten fanns det absolut inget att klaga på.

– Verkligen inte. Killarna visade exakt det jag ville se. Höreda var dessutom ganska bra och spelade tufft, men jag tycker att vi hanterade det fint, säger Johan Carlsson.

Det omdömet avser i första hand de inledande 45 minuterna. 

Då visade Vimmerby upp fin rörelse och bra bolltempo.

– Jimmy (Svensson) och Alexander (Jonsson) styrde spelet bra på innermittfältet. Att det blir som det blir i den andra halvleken, kanske inte är så konstigt, säger VIF-tränaren.

Svaga hörnor

Nej, för efter 3-0 i halvtid och ett kraftigt spelövertag för VIF, sjönk kvaliteten rejält i den andra. Hafsigt, lågt tempo och allt som oftast dåligt fokus i avgörande lägen. Kul dock att se pigga inhopp från ungtupparna Hugo Ekström och Alexander Hellenstierna.

– En sak som vi måste ta oss en funderare på är våra fasta situationer. 14-1 i hörnor men vi skapar inte en chans på dessa – det är direkt svagt, tycker Johan ”JC” Carlsson.

Tränarkollegan i Höreda, Tomas Andersson, var på gott humör trots förlusten.

– Vi möter ett väldigt bollskickligt lag. Det var lite skillnad mot division fem – det gick aningen fortare, skrattar han.

– Det här var det mest meriterade motstånd som Höreda GIF någonsin har mött. Trots förlusten tycker jag att vi försvarar oss bra.

Målen

0-1 (11) Jimmy Svensson

0-2 (16) Rickard Thuresson

0-3 (31) Alexander Jonsson

0-4 (78) Rickard Thuresson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!