Bellingham visade klassen för Real igen

Jude Bellinghams första tid i Real Madrid kan summeras med ett ord: Succé. I 3–2-segern borta mot Napoli i Champions League låg engelsmannen bakom det mesta. Men det var Federico Valverde som fick sista ordet.

Jude Bellinghams succé i Real Madrid fortsätter.

Fotboll2023-10-03 22:59

Real Madrid hostade upp omkring en miljard kronor i somras, då 20-årige Jude Bellingham köptes loss från tyska Dortmund.

Väl spenderade pengar, har det visat sig.

Mål och assist

För under sin första tid i Real Madrid har den unge engelsmannen svarat för sex mål på sju La Liga-matcher och i tisdagens Champions League-möte med Napoli visade han återigen klassen.

Först snodde han åt sig bollen högt upp på Napolis planhalva och spelade elegant fram Vinícius Júnior till 1–1 – och en stund senare dribblade han sig igenom hemmaförsvaret helt på egen hand innan han placerade in 2–1.

Där och då såg Real Madrid ut att vara på väg mot en komfortabel seger.

Men Napoli kom tillbaka.

Polacken Piotr Zielinski kvitterade på – en aningen billig – straff och hemmalaget fick luft under vingarna.

Då klev Federico Valverde fram.

Uruguayanen, som är känd för sina drömmål, klippte till från långt håll efter en hörna. Skottet var stenhårt och gick i mål både via ribban och hemmamålvakten Alex Merets bakhuvud.

Efter 3–2-fullträffen hade Real Madrid mer eller mindre full koll på händelserna och segern blev aldrig riktigt hotad. Vinsten innebär att Real toppar grupp C på maximala sex poäng efter två spelade omgångar.

I Napoli byttes landslagsmannen Jens Cajuste in i slutskedet och i gruppens andra match, mellan Braga och Union Berlin, spelade AIK-fostrade ytterbacken Joe Mendes 86 minuter då portugiserna vann med 3–2.

Förlust för United

I Grupp A var FC Köpenhamn nära att få med sig en poäng från hemmamötet med Bayern München, gästerna från Tyskland satte avgörande 2–1 först när det återstod omkring fem minuter att spela. Formsvaga Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf i startelvan, föll med 2–3 hemma mot Galatasaray. Förlusten var Uniteds andra raka i Champions League.