Bennison avgjorde med första Everton-målet

Med ett vackert distansskott avgjorde Hanna Bennison för Everton när Birmingham besegrades med 3–1 i Super League. 2–1-målet var landslagsmittfältarens första i den engelska fotbollsligan och betydde att Everton tog tre poäng för första gången den här säsongen.

Hanna Bennison under damlandslagets VM-kvalsamling i Göteborg tidigare i veckan.

Fotboll2021-09-25 14:46

Hanna Bennison hoppade in för Everton i början av andra halvlek hemma mot Birmingham vid ställningen 1–1 på Walton Hall Park i Liverpool. 18-åringen avgjorde matchen med ett vackert distansskott fram till 2–1 efter att ha väggspelat sig fram med Toni Duggan i den 73:e minuten.

Bennison lämnade damallsvenska Rosengård för spel i Everton i engelska Super League för en månad sedan och lördagens framträdande var hennes tredje för klubben. Debutmålet var inte bara snyggt och utan också viktigt då det innebar att Everton tog sin första seger för säsongen.

Landslagskollegan Nathalie Björn, som också lämnade Rosengård för Everton i somras, gjorde också sitt tredje framträdande och spelade hela matchen som mittback.

Evertons övriga mål i matchen gjordes av Leonie Maier och Rikke Sevecke. Birminghams mål sattes av Jade Pennock.