Bennison tillbaka: "Har varit jobbigt"

Hon är landslagsspelare och en av Sveriges största fotbollstalanger. Men året 2020 har varit en mardröm för Hanna Bennison. I söndagens 5–1-seger mot Uppsala gjorde hon sin första fotbollsmatch sedan den 17 augusti. –Det var ett tag sedan, det var jättekul att spela igen, säger hon.

Hanna Bennison gjorde sin första match sedan 17:e augusti.

Hanna Bennison gjorde sin första match sedan 17:e augusti.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2020-11-01 16:35

FC Rosengård spelade med kniven på strupen och var tvungna att besegra tabelljumbon Uppsala för att inte ge Kopparbergs/Göteborg chansen att höja den damallsvenska pokalen i samband med sitt bortamöte med Växjö.

Och guldfirandet får vänta.

Efter en trevande första halvlek kom målkavalkaden under de sista 45. Jelena Cankovic, Anna Anvegård, Mimmi Larsson och Nathalie Björn svarade för hemmalagets mål.

Segern var både ett måste och något alla förväntade sig, därför var Hanna Bennisons comeback ett nästan lika stort utropstecken.

Insjuknade i covid-19

För tre veckor sedan skulle 18-åriga superlöftet äntligen ha varit tillbaka i träning från långtidsskada. Det var efter mötet med Djurgården i augusti hon tvingades till uppehåll och rehab.

Då offentliggjordes aldrig varför. Men inför söndagens match mot Uppsala berättade hon att det rört sig om en överbelastning i skenbenet och att hon sedan drabbades av covid-19, vilket direkt påtvingade henne extra vila.

– Att det hände när jag precis kommit tillbaka var inte alls kul, men jag var inte så sjuk så det var ganska lugnt. Det jobbiga var att se det från sidan och inte kunna bidra, säger hon.

"Finns fortfarande hopp"

Efter att ha fått se sitt lag tappa poäng i fyra matcher i följd och därmed ge bort guldläget till Kopparber/Göteborg inledde Bennison Uppsalamatchen på bänken. Inhoppet kom i den 73:e minuten.

– Det har varit jobbigt att titta på, jag hade inte haft någon större skada innan dess så det var min första. Jag har varit här på arenan och tränat i gymmet när de andra varit på planen.

Ni är fyra poäng bakom serieledarna, hur ser du på guldchanserna?

– Det finns fortfarande hopp, vi får se till att göra vårt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!