Benzema lämnar Real Madrid

Karim Benzema har spelat färdigt i Real Madrid. Den spanska huvudstadsklubben bekräftar på sin hemsida att fransmannen lämnar klubben. "Real Madrid vill visa sin uppskattning och all sin kärlek till en av våra största legendarer", skriver man.

Karim Benzema lämnar Real Madrid. Arkivbild.

Karim Benzema lämnar Real Madrid. Arkivbild.

Foto: Jose Breton/AP/TT

Fotboll2023-06-04 12:22

Benzema, som vunnit 25 titlar med "los blancos", kom till klubben 2009 och har sedan dess blivit en allt viktigare spelare. Den senaste tiden har han burit kaptensbindeln.

De senaste 14 säsongerna har han bland annat tagit hem 5 Champions League-titlar och fyra ligatitlar. I fjol fick han kröna en fantastisk säsong med att vinna Ballon d' Or, priset som världens bästa spelare.

"Real Madrid kommer alltid att vara hans hem, och vi önskar honom och hans familj all lycka i detta nya skede i livet".

Den officiella avtackningen sker på tisdagen i Madrid. Var kosan styr härnäst är inte känt men envisa rykten om en flytt till Saudiarabien har florerat kring 35-åringen den senaste tiden.

Benzema är den senaste i en rad spelare att lämna Real. Under lördagen bekräftade klubben att Eden Hazard, Marco Asensio och Mariano Diaz lämnar klubben denna sommar. Tottenhamstjärnan Harry Kane ryktas i stället bli Carlo Ancelottis nya "galactico".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om