Benzemas galna kväll – hattrick mot Chelsea

Marken gungar under Stamford Bridge. Oligarken Roman Abramovitj är inte önskvärd i London och klubben ska säljas. Det kör ihop sig även på planen. Mannen som skapade mest oreda: Karim Benzema med sitt hattrick.

Real Madrids Karim Benzema firar ett av sina tre mål mot Chelsea på Stamford Bridge.

Fotboll2022-04-06 22:59

Chelsea står nu inför den inte avundsvärda uppgiften att vända 1–3 i returen mot Real Madrid. Annars är möjligheten för att försvara förra årets Champions League-titel borta.

Inget är omöjligt, managern Thomas Tuchel har spelarna för att göra jobbet på Santiago Bernabéu på tisdag, men hur är det med formen och självförtroendet just nu?

Chockförlusten (1–4 hemma) mot Brentford i Premier League i lördags sved ordentligt. Uppenbarligen satt sviterna fortfarande i under onsdagskvällens kvartsfinal. Real Madrid tog kommandot, prickade ribban med en nick av Vinicius Júnior innan Karim Benzema bjöd på några magiska minuter.

Benzemas magiska minuter

+ 1–0 (21). Vinicius Júnior kom runt på vänsterkanten. Centralt mötte Benzema inlägget och bokstavligen sköt in bollen med pannan.

+ 2–0 (24). Kroaten Luka Modric slog en långboll snett bakifrån från höger. Benzema fick backa något, tajmade bollen perfekt och nickade in sitt andra mål mot en Edouard Mendy som stod på hälarna.

Mål nummer nio och tio i Champions League den här säsongen för den franske anfallsstjärnan.

Nummer elva var inte långt borta – och ett hattrick redan före pausen. Men den gången smet avslutet precis utanför.

I stället gav Kai Havertz Chelsea kontakt kort före pausen i ösregnet.

Tuchel var inte nöjd. N'Golo Kante och Andreas Christensen kom inte ut till andra halvlek. Det gjorde i stället Hakim Ziyech och Mateo Kovacic. Och vad händer? Mindre än minuten senare bredsidade Benzema in 3–1 efter ett hemskt misstag av Chelseas målvakt Mendy.

Chelsea svarade med en lång, enveten anstormning, hade flera lägen men 1–3 stod sig.

Skräll av Villarreal

Om det var Englands kväll i tisdags (både Liverpool och Manchester City vann) var onsdagskvällens Spaniens.

Hemma på El Madrigal fick Villarreal en pangstart mot Bayern München. Men vad höll tyskarnas försvar på med?

Parejo drog till från ett inspel från höger. Bollen var på väg mot ena stolpen när Arnaut Danjuma satte bredsidan till och tryckte in segermålet (1–0) nära den andra stolpen redan efter åtta minuter.

Det såg ut som offside, men den assisterande domaren var vaken och uppfattade att en Bayernförsvarare drällde kvar nära kortlinjen. Dessutom kom flera spelare på mellanhand i förstadiet till målet.

Spanske landslagsanfallaren Gerard Moreno hade en ribbträff i en andra halvlek som dominerades av Bayern, men "Ubåtarna" höll undan och sätter rejäl press på Bayern inför returen på Allianz arena.