Berglund: "Vet att de kommer att straffa oss"

Misstag är dyrbara i Champions League – det fick Rosengård återigen uppleva. Den tyska storklubben Bayern München var obarmhärtigt på Malmö IP och vann med klara 4–0. –Man vet att de kommer att hugga och straffa oss, säger lagkaptenen Emma Berglund efter lagets femte raka förlust.

Bayern Münchens Sydney Lohmann sätter 2–0 borta mot Rosengård. Den tyska storklubben vann med 4–0 och därmed var Rosengårds femte raka förlust i Champions League ett faktum.

Fotboll2022-12-15 20:48

Efter fyra raka förluster var Rosengård borta från chansen att avancera vidare från grupp D i fotbollens Champions League.

När grupptvåan och storklubben Bayern München – utan den långtidsskadade svenskan Hanna Glas – gästade Malmö IP kom förlust nummer fem.

– Det är svårt när man ser resultatet att säga man är nöjd med en match. Det är vi såklart inte, men samtidigt är det många steg framåt jämfört med tidigare matcher, säger mittbacken Emma Berglund efter 0–4-förlusten.

Tre tunga mål

Återigen fick Malmöklubben uppleva att det kostar att begå misstag i Champions League.

– Det vet vi ju om. När man spelar mot framför allt de här topplagen i Europa vet man att de kommer att hugga och straffa oss. Det gäller att minimera de misstagen, säger Berglund.

I den 39:e minuten fick gästernas brasilianska högerback Tainara nicka in 1–0-målet på en vänsterhörna – trots att hon var uppvaktad av två hemmaspelare.

I den 66:e minuten föll 2–0 när Sydney Lohmann kunde skicka in en retur efter att Rosengårdsmålvakten Angel Musaka svarat för ett svagt ingripande på ett inlägg.

Tre minuter senare fick Sydney Lohmann bollen till skänks av Mia Persson och Bayern München-spelaren kunde sätta 3–0 i friläge.

– Målen kommer ju vid absolut fel tillfällen. Ett av dem innan paus och i princip alla mål hade gått att kunna avstyra med lite mer skärpa, säger Emma Berglund.

Under stora delar av matchen stod annars Rosengård upp bra. Danskan Olivia Holdt fick två fina skottlägen i inledningen av matchen, men båda avsluten gick över.

– Energin går ur oss när deras mål kommer, framför allt efter trean, säger Berglund.

"Jättestolt över laget"

Det fjärde målet på tilläggstid var inte mycket att säga om – det var ett distansskott av den 18-åriga inhopparen Julia Landenberger.

– Det svider, men samtidigt är jag jättestolt över laget och de steg vi tar jämfört med tidigare matcher. De saker vi har pratat om inför matchen gör vi bättre. Sedan är det nog många som inte kommer att sova särskilt gott i kväll, men det får vi analysera senare, säger Emma Berglund.

Rosengårds äventyr på den stora europeiska fotbollsscenen avslutas på onsdag nästa vecka – då väntar Barcelona inför storpublik borta på klassiska Camp Nou.