Bergström hjälte för Mjällby – efter snökaos

Varken snökaoset eller busskraschen kunde stoppa Mjällby. Jacob Bergström slog till dubbelt och fixade tre poäng i Östersund. –Kul att vi vann. Annars hade man varit förbannad, säger Bergström efter 2–0-segern.

Mjällbys Jacob Bergström gör sälen efter ledningsmålet mot Östersund.

Fotboll2021-11-22 18:25

Mjällby kunde inte ha fått en sämre uppladdning inför bortamötet med Östersund.

Bortalagets spelarbuss var först inblandad i en lättare trafikolycka och matchen sköts fram en halvtimme.

När den till sist drog i gång dröjde det inte mer än 20 minuter innan man tvingades bryta.

Snön vräkte ner över Jämtkraft arena och spelarna lämnade plats till funktionärer som med traktor och spadar forslade undan massorna.

– Planen är lite speciell i dag, det är väl mer skoterföre än fotboll, sade ÖFK-tränaren Per Joar Hansen till Discovery+.

Två timmar senare var planen spelbar och i den andra halvleken fick Mjällby till sist jubla.

Jacob Bergström skallade in ledningsmålet och firade genom att kasta sig i en snöhög vid kortlinjen. Bara minuter senare höll han sig framme och tråcklade in 2–0.

– Det var otroligt mycket brunk i det målet. Jag bröstar in den. Det är ett klassmål, säger Bergström till Discovery+.

Matchhjälten var slutkörd efter den fyra timmar långa matchen.

– Det var intressant. Jag har aldrig varit med om det här innan. Så mycket avbrott, skit och snö. Det var väldigt kul att vi vann. Annars hade man varit förbannad.

Blekingelaget tog samtidigt ett stort steg mot säkrat allsvenskt kontrakt. Ner till Degerfors, på kvalplats, skiljer nu sex poäng med två omgångar kvar.