Berisha målskytt när Hammarby slog Sundsvall

Hammarby är tillbaka på vinnarspåret efter förlusten mot Värnamo senast. Nyförvärvet Veton Berisha gjorde sitt första mål för stockholmarna i 3–0-segern. –Vi gjorde en bra match, men vi borde ha dödat den i första halvlek, säger Berisha till Discovery+.

Hammarbys Veton Berisha gjorde 2–0-målet mot Gif Sundsvall.

Fotboll2022-08-07 16:56

Efter tre raka segrar i allsvenskan förlorade Hammarby senast hemma mot Värnamo, 1–2. Ett oväntat bakslag för storsatsande Bajen som värvat friskt under sommaren.

Sist in är norske stjärnanfallaren Veton Berisha, som mot Sundsvall fick göra sin första match från start. Då kom också första målet i den vita tröjan.

Berisha kunde enkelt utöka Hammarbys ledning till 2–0 sedan Abdelrahman Saidi fångat upp en retur från målvakten Andreas Andersson i den 71:a minuten och spelat fram sin lagkamrat.

– Det är alltid bra att få göra mål när man startar för första gången, jag hoppas på många fler, säger Berisha till Discovery+.

43 sekunder

Gif Sundsvall ligger sist i allsvenskan och har släppt in överlägset flest mål. Klubben sparkade nyligen tränaren Henrik Åhnstrand för att få ordning på sitt försvarsspel.

Mot Hammarby höll det i 43 sekunder.

Innan det gått en minut av matchen kunde Abdelrahman Saidi slå bollen i mål, helt fri och oattackerad i straffområdet.

Hammarby fortsatte att rada upp målchanser i den första halvleken utan att lyckas göra flera mål.

Jeahze utbuad

I den andra halvleken sjönk tempot i matchen avsevärt och Sundsvall kunde sticka upp. Forrest Lasso nickade precis utanför Hammarbymålvakten Davor Blazevics stolpe tidigt i den andra halvleken och strax därefter missade Saku Ylätupa ett fint skottläge inne i straffområdet.

Men allt är inte frid och fröjd i Hammarby. Vänsterbacken Mohanad Jeahze möttes av kraftiga burop från delar av hemmapubliken när han byttes in med dryga kvarten kvar.

Jeahze blev avstängd av Hammarby härom veckan sedan han begärt att få lämna klubben och inte velat träna. Nu har parterna vänt blad och Jeahze har bett om ursäkt. Men några av fansen verkar inte ha gått vidare.

– Jag förstår dem. Jag hade nog reagerat på samma sätt, så jag förstår dem, säger Mohanad Jeahze till Discovery+.

Jeahze är besviken på att flytten från Hammarby inte blev av.

– Det har varit jobbigt, det har inte varit kul. Jag ville få till en flytt till den klubben som la bud och det var inte möjligt. Sedan sa klubben till mig att de ville ha ett visst pris som den klubben inte kunde matcha. Det är bara att acceptera det.

Buropen väckte dock reaktioner hos andra delar av publiken som istället applåderade när Jeahze fick kontakt med bollen resten av matchen.

Men inhoppet blev lyckat och Jeahze var inblandad i Hammarbys tredje mål. Hans frispark från vänsterkanten nådde Gustav Ludwigson som sköt bollen via Sundsvalls back Forrest Lasso i mål.