Besara sköt Hammarby till cupfinal

Final i fjol – och final även i år. Hammarby får i maj chansen att försvara svenska cupen-titeln.

Hammarbys Nahir Besara (#20) jublar med lagkamraterna efter sitt 1–0-mål under lördagens semifinal i svenska cupen mellan Hammarby och Elfsborg på Tele2 Arena.

Fotboll2022-03-19 17:57

Förra året tog Hammarby hem sin första cuptitel någonsin, då besegrades Häcken efter straffdrama.

Och nu har Bajen chans att upprepa fjolårets bedrift.

För på lördagen tog Hammarby emot Elfsborg på Tele2 Arena i semifinalen – och matchens enda mål gjordes av Bajens Nahir Besara.

När klockan visade 27 spelade minuter nickade en Elfsborg-spelare ett inlägg rätt i gapet på Besara, som i sin tur sög ner bollen och behärskat tryckte in 1—0.

– Jag brukar vänta på andrabollar och plocka upp dem, jag var rätt så fri och försökte bara pricka mål egentligen, sade Besara till C More i paus.

Elfsborg jagade kvittering och var väldigt nära att få in 1—1 med tio minuter kvar att spela. Men Hammarbys målvakt Davor Blazevic svarade för en vass räddning på Sveinn Gudjohnsens fina tillslag.

– Det är stort, starkt att ta sig dit (final) två gånger i rad. Vi visar styrka. Alla har klagat på försvarsspelet men i dag sätter vi det fullständigt, säger Hammarbys Astrit Selmani efter 1–0-segern.

I morgon, söndag, gör Djurgården och Malmö FF upp om vilket lag som möter Hammarby i finalen.