Besara: "Supernöjd och superglad"

Nytt kontrakt till 2025, mål i premiären och tre poäng till Hammarby, Nahir Besara var en leende lagkapten efter 3–1-segern mot Degerfors. –Man är supernöjd och superglad, säger han.

Nahir Besara blir Hammarby trogen.

Nahir Besara blir Hammarby trogen.

Foto: Fredrik Persson/TT

Fotboll2023-04-02 18:53

Hammarby fick bästa tänkbara start på den allsvenska fotbollssäsongen när Degerfors besegrades inför mer än 30 000 åskådare på Tele2 arena.

Mycket handlade, som så ofta förr, om Nahir Besara. I 22:a minuten sköt han 1–0-målet.

Då hade han redan fått ovationer från publiken inför avspark, efter nyheten om att han förlängt kontraktet med Hammarby över 2025.

– Fy fan. Det var så jävla häftigt. Det är svårt att sätta ord på det och förklara vad man känner. Men man är tacksam, glad och allt möjligt. Hedrad, stolt, säger 32-åringen efter matchen.

Trött på frågorna

Han erkände att han har hunnit bli trött på alla frågor om kontraktsförlängningen.

– Det har varit jobbigt. Jag sade i någon intervju att nu räcker det, att jag inte orkade prata om det mer.

Besara tappade bollen när Degerfors kontrade in 1–1-målet efter en knapp halvtimme.

– Jag trodde att domaren skulle ge frispark, men så gjorde han inte det och sedan blev det vad det blev. Men sedan visade vi styrka och karaktär när vi kommer ut och gör en bra andra halvlek.

– Det viktigaste var att vi vann och fick den här bra starten. Nu ska vi åka till Häcken och möta de regerande mästarna.

Prisad – med slalomskidor

Nahir Besara kom till intervjuzonen med ett par slalomskidor (!) efter att ha utsetts till matchens lirare. Hammarbytränaren Marti Cifuentes menade att Besara har mer att ge än det han visade mot Degerfors.

– Han kan mycket bättre, säger spanjoren.

– Men han har de kvaliteterna. Även om han inte har sin bästa dag så diskuterar vi ibland på bänken, ska vi ta ut honom eller inte? För han kan alltid göra mål på ett långskott eller en frispark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!