Besara tvåmålsskytt i skrällsegern över MFF

Sju gjorda mål och sex poäng mot två allsvenska topplag. Då kan Örebro tacka sin nya superanfallsduo. –Självklart är det är kul att visa att vi kan slå Sveriges bästa. Det är extra kul, säger matchhjälten Nahir Besara efter Örebros skrällseger mot Malmö som slutade 3-2.

Nahir Besara gjorde två mål när Örebro besegrade tabellettan Malmö FF med 3–2.

Fotboll2020-09-10 21:15

Före landslagsuppehållet besegrade ÖSK rivalen Norrköping då anfallsförvärvet Deniz Hümmet svarade för ett hattrick i sin drömdebut och Nahir Besara satte ett av de fyra målen på straff.

På torsdagskvällen blev dock Elfsborgslånet Hümmet mållös och fick nöja sig men en assist mot moderklubben Malmö FF. Istället klev Nahir Besara fram som tvåmålsskytt när ÖSK tog en ny överraskande seger på Behrn arena.

Och Nahir Besara hyllar sin nya anfallskollega:

– Han är en jävligt duktig spelare, det bara är så.

– Vi hittade honom i Elfsborgs frysbox och nu är vi bara glada och tackar och tar emot.

Två skador

Men det började olyckligt för skadeförföljde Örebroyttern Martin Broberg som gjorde sin första start i allsvenskan sedan i november 2019 – låret höll nämligen bara i fem minuter och han tvingades byta. In kom istället David Seger som bara varit på planen i 44 sekunder då han iskallt placerade in första målet bakom MFF-målvakten Marko Johansson.

– Jag hinner inte ens värma upp och det var bara att tejpa på benskydden och springa in. Men sen gör jag mål på första bolltouchen, otroligt skönt förstås, säger han.

Seger firade sedan dröminhoppet och fullträffen med en haltande Martin Broberg vid sidlinjen.

Hemmaglädjen blev dock ganska kortvarig då Søren Rieks hittade fram till Jon Inge Berget som placerade in kvitteringen i bortre hörnet efter en knapp kvart. Och efter 20 minuter var det Malmös lagkapten Anders Christiansens tur att kliva av på grund av en känning i vaden.

Straffmål igen

I den 23 minuten presenterade Besara sig som målskytt när han skickade in 2–1 med ett fladdrande skott en bit utanför straffområdet efter ett olyckligt ingripande av MFF-mittfältaren Oscar Lewicki.

– Känslan är att jag får en bra träff. Men den tar väl på honom (Lewicki) innan den går i mål, säger Besara.

Ganska omgående efter pausen pekade domaren Victor Wolf på straffpunkten efter att Deniz Hümmet gjorts ner av Erdal Rakip.

Besara klev fram och tryckte in 3–1 från elva meter intill stolpen. Tvåmålsskytten Besara gjorde därmed alltså straffmål för andra matchen i rad och är uppe i totalt sjuallsvenska fullträffar.

– Jag skjuter hårt så det blir svårt för målvakterna. Jag tränar på det varje träning, står kvar och nöter liksom.

På stopptid reducerade inhopparen Adi Nalic – men närmare än så kom inte Malmö FF och ÖSK tog andra raka allsvenska segern – något som närkegänget inte lyckats med sedan augusti 2019.

Malmö åkte däremot på säsongens andra förlust - och man får backa 45 allsvenska matcher sedan Skånelaget senast släppte in tre mål.