Besked om cupmatch på tisdag

Coronaviruset härjar i Hammarby. Under tisdagen väntas besked om när den uppskjutna cupkvartsfinalen mot Trelleborgs FF spelas.

Hammarbys cupkvartsfinal mot Trelleborgs FF kunde inte spela i lördags på grund av virusutbrott i Hammarby. Under tisdagens väntas besked om nytt speldatum. Arkivbild.

Hammarbys cupkvartsfinal mot Trelleborgs FF kunde inte spela i lördags på grund av virusutbrott i Hammarby. Under tisdagens väntas besked om nytt speldatum. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Fotboll2021-03-15 18:43

Matchen skulle ha avgjorts i lördags, men fick flyttas på framtiden efter det omfattande virusutbrottet. Enligt TV4 Fotbollskanalen tar Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté ett beslut om nytt speldatum under tisdagen.

– Ärendet ska slutföras under morgondagen, säger tävlingskonsulent Pierre Blomqvist till TV4 Fotbollskanalen.

– Tävlingskommittén har haft ett sammanträde i dag som det hade av andra anledningar, där den hade en ambition att ta beslut i detta ärende också. Men det har inte prövat det ärendet ännu då det fortfarande saknas information för att kunna ta beslut, fortsätter Blomqvist.

Cupsemifinalerna är planerade att spelas till helgen – Häcken mot Västerås SK och vinnaren Hammarby/Trelleborg mot Djurgården.

Den senare semifinalen riskerar att skjutas upp på grund av situationen i Hammarby.

Från och med måndag i nästa vecka och tio dagar framöver är det tävlingsuppehåll för klubbarna på grund av landslagsspel. Djurgården är inte piggt på att spela en semifinal under den perioden.

– Jag förutsätter att man inte kan spela svenska cup-matchen under landslagsuppehållet, och sedan har vi planerat ett genrep inför allsvenskan mot Brage den 3 april, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till TV4 Fotbollskanalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!