Beskedet: Krafth borta upp till nio månader

Den allvarliga knäskadad visade sig handla om korsbandet. Nu väntar sex till nio månaders rehabilitering för Emil Krafth, Newcastles och fotbollslandslagets högerback. –Det är ett stort bakslag för oss, säger Newcastles tränare Eddie Howe.

Emil Krafth. Arkivbild.

Emil Krafth. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-08-30 12:13

Backen fick behandling på planen innan han bars ut på bår i Newcastles cupmöte med Tranmere. Några dagar senare valde 28-åringen att använda sig av ordet "förkrossad" när han skrev om situationen på Instagram.

"Det här var inte så jag ville att säsongen skulle starta. Jag kommer att vara borta flera månader med en knäskada", skrev han.

Inför Premier League-lagets ligamöte med Liverpool var tränaren Eddie Howe desto mer precis kring vad skadan innebär, och nämnde att det kan handla om sex till nio månader för den svenske landslagsbacken.

– Det pratas om en korsbandsskada. Han har inte opererats än, så det är svårt att sätta ett datum för när han kan vara tillbaka men det kommer att ta sex till nio månader. Det är ett stort bakslag för oss, säger han.

Skadan betyder att Krafth vid sidan av missade matcher med Newcastle, även kan räknas bort från landslagets Nations League-avslutning borta mot Serbien den 24 september och hemmamötet med Slovenien tre dagar senare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!