Nyckelspelaren stannar – backklippan lämnar

Djursdala SK kan glädjas åt att Daniel Gustafsson spelar kvar i klubben 2022. Däremot har backen Dzenan Hrnic aviserat att han lämnar. "Han kommer spela för en annan klubb ", skriver DSK i ett pressmeddelande.

Daniel Gustafsson spelar vidare i Djursdala SK.

Daniel Gustafsson spelar vidare i Djursdala SK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-11-30 16:39

På tisdagen presenterade Djursdala SK flera nyheter. Ett glädjebesked för nykomlingen i division 4 är att nyckelspelaren Daniel Gustafsson lämnat klartecken för fortsatt spel. Gustafsson kom tillbaka för en ny sejour i DSK från Vimmerby IF inför säsongen 2019.

Trots att han inte medverkade i så många matcher under 2021 så var han en viktig kugge i de tuffa toppmatcherna mot slutet. Bland annat gjorde han två mål i den sista matchen mot HM IS (5–0), där DSK också säkrade seriesegern.

– Att ha fått ett ja från honom inför nästa säsong är förstås i paritet med att få det från Markus Ahl. ”Bränna” har mängder av matcher i division 2 och 3 innanför västen och blir en viktig spelare för oss i division 4 av flera anledningar. Vi är jätteglada för det, säger Simon Henriksson i DSK:s sportgrupp i ett pressmeddelande från klubben. 

Därtill har Imad Khankan, Petter Sandberg och Felix Grönqvist också aviserat att de fortsätter i DSK 2022. 

Ett tungt spelartapp är däremot Dzenan Hrnic. Backen stod för en stark säsong i division 5 när DSK vann serien – men följer alltså inte med upp till "fyran".

– Han kommer spela för en annan klubb 2022. Vi hade gärna velat behålla honom, men det är hans val vi önskar honom lycka till.

Djursdala har ännu inte presenterat någon tränarlösning för den kommande säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!