Beskedet: stjärnan slutar i landslaget

Karim Benzema har gjort sitt i det franska fotbollslandslaget. Samma dag som stjärnan fyller 35 år skriver han på Twitter att landslagskarriären är över.

Karim Benzema under ett träningspass med det franska landslaget i Qatar inför VM. Arkivbild.

Karim Benzema under ett träningspass med det franska landslaget i Qatar inför VM. Arkivbild.

Foto: Christophe Ena/AP/TT

Fotboll2022-12-19 15:54

"Jag gjorde ansträngningen och de misstag som krävdes för att vara där jag är i dag och jag är stolt över det! Jag har skrivit min historia och vår tar slut", skriver han ovanför en bild på sig själv i det franska landslagets dress.

Benzema jagade sitt första VM-guld sedan han tidigare i år utsetts till världens bäste och fått motta Ballon d'Or.

Men på träning i Qatar bara dagarna före VM-starten skadade han vänster lår och skickades hem. Han rehabiliterade sin skada och det spekulerades in i det sista att han skulle återvända till VM-finalen – som Frankrike förlorade mot Argentina efter straffar – i söndags.

Så blev det dock inte.

Benzema blev Frankrikes bäste målskytt i VM 2014, men var inte med i VM-guldlaget 2018 då han var avstängd efter en sexskandal där han senare dömdes för utpressning mot den dåvarande landslagskamraten Mathieu Valbuena.

Skandalen hängde över Benzema i flera år och han var borta från landslaget från oktober 2015 till nuvarande förbundskaptenen Didier Deschamps tog med honom igen i maj förra året.

Benzema gjorde 37 mål på 97 landskamper för Frankrike.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!