Beskedet till Häcken: Matchen får flyttas

Häcken får flytta sin match mot Djurgården, beslutar fotbollförbundets överklagandenämnd. "Ett väntat och positivt besked", säger klubbchefen Marcus Jodin.

AIK:s begäran om att flytta matchen mot Sirius tas upp av överklagandenämnden. Arkivbild.

AIK:s begäran om att flytta matchen mot Sirius tas upp av överklagandenämnden. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2020-09-03 11:15

Skälet till Häckens önskan att få flytta matchen från den 9 september är att U21-landslaget, med fyra Häckenspelare, har match dagen innan.

"Det är ett väntat och väldigt positivt beslut för fotbollens och allsvenskans sportsliga integritet. Det gör också att våra spelare som är iväg på U21-kvalet kan fokusera fullt ut på det", säger klubbchefen Marcus Jodin till Häckens webbplats.

Nämnden skriver i sitt beslut: ”Med hänsyn till den korta tiden mellan landskampen i U21-landslaget den 8 september och den planerade matchen i förbundsserien den 9 september måste en kollision i bestämmelsens mening anses föreligga i detta fall. Därmed har Häcken enligt överklagandenämndens bedömnings rätt att på begäran få matchen flyttad.”

Ett nytt speldatum ska bestämmas av tävlingskommittén i samråd med klubbarna.

Sannolikt kommer även AIK att kunna få sin match mot Sirius flyttad från den 10 september, eftersom AIK har åtta spelare i A- och U21-landslagen. AIK har fått prövningstillstånd i överklagandenämnden. Besked kan komma tidigast på fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!