Horn/Hycklinge siktar på comeback: "Finns potential"

Nu är det klubbat. Horn/Hycklinge IF kommer att försöka starta upp ett herrlag igen och siktar på att anmäla sig till seriespel. "Vi är långt ifrån färdiga med allt men hoppas hitta en lösning", säger Morgan Westerling, som är med i styrelsen.

Horn/Hycklinge IF siktar på att göra comeback 2023. "Det hade varit jätteroligt", säger Morgan Westerling.

Horn/Hycklinge IF siktar på att göra comeback 2023. "Det hade varit jätteroligt", säger Morgan Westerling.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-10-06 12:11

Den 22:e september 2019 spelades den sista seriematchen på Stångåvallen. Horn/Hycklinge IF föll då med 8–2 mot Gunnebo och kom sist i division 6 Vimmerby den säsongen. Sedan dess har klubben inte haft något A-lag i seriespel.

2023 kan det bli annorlunda. På ett styrelsemöte under onsdagen gav man grönt ljus för att starta upp ett herrlag och försöka komma till spel i division 6 till kommande säsong.

– Vi kände att vi inte kommer någonstans om vi inte tar ett beslut i frågan. Vi tror på att vi kan få ihop ett lag och ser att om vi får ihop minst 15 spelare som tränar kontinuerligt så kan det gå. Sen vet vi att det krävs ungefär 25 spelare för att få det att gå runt, med tanke på att det blir en del ruljangs i division sex, berättar Morgan Westerling i Horn/Hycklinge IF:s styrelse.

Det hela började med att Joel Augustinson Didi och Alexander Gustafsson, som båda tidigare spelat för klubben, frågade om man fick lira boll på Stångåvallen.

– Ja, de drog ihop ett kompisgäng och började spela för skojs skull. Sen växte det och nu ser vi att det finns potential. Men all "credd" till dem som verkligen är sugna på att försöka få ihop det. Sen vet vi att vi har massor att jobba med och motkravet är att vi måste känna att det blir tillräckligt många spelare, så det inte blir "blaha" av allt. Senast var det ett 20-tal som var med och tränade, vilket är roligt. Bland dem är det många som inte spelat fotboll på ett antal år, medan andra har spelat en del, menar Morgan Westerling.

Han fortsätter:

– Vi är långt ifrån färdiga med allt men hoppas hitta en lösning. Det är kanske först framåt nyår vi verkligen kommer se om det här är genomförbart eller inte.

Hur ser det ut med tränarfrågan?

– Det är inget klart på den fronten än. Det första föreningen jobbar med nu är att försöka boka upp lite halltider, så att vi kan fortsätta träna och använda de här veckorna för att få ihop ett lag. Sen har man också tagit beslut om att gräsplanen ska göras i ordning igen så att det blir en ordentlig matta. 

Westerling understryker vikten av att ha ett representationslag i föreningen.

– Att det finns ett lag som man kan åka och titta på är en viktig bit för hela samhället. Att få igång det här hade varit jätteroligt och vi hoppas också att vi kan få tillbaka lite ideella personer. Det här känns som det mest positiva som hänt de sista tre, fyra åren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om