Besvikelse i Hjorted/Totebo efter krossen i avgörandet

Seriefinalen på Hjortheden blev aldrig någon större kamp. IFK Västerviks rutin och Sjöblads målfarlighet blev avgörande.

Hjorted/Totebo, IFK Västervik

Hjorted/Totebo, IFK Västervik

Foto: Jonathan Åhman

Fotboll2024-10-06 20:31

Inför seriens sista match var villkoren tydliga: Vid poäng skulle Hjorted-Totebo ta det direkta klivet upp i fyran, och IFK Västervik skulle behöva kvala. Vid förlust för H/T skulle IFK ta det direkta klivet. Allt var bäddat för fotbollsfest på Hjortheden. Festen kom, men huvudpersonerna levererade inte som förväntat. IFK krossade hemmalaget med 1–6 (1–2).

– Det är bara att lyfta på hatten för IFK, de är väldigt mycket bättre än oss idag. Vi var aldrig i närheten, förklarar H/T:s huvudtränare Jimmy Svensson efter matchen.

Matchen började med en rejäl smäll. Bara två minuter in i matchen satte hjälten Christopher Sjöblad 0–1 efter en tabbe av H/T-målvakten Herman Selerud. Hemmalaget vaknade dock till och fick in en kvittering tretton minuter senare när Albin Kito läckert spelade fram Ville Grönwall.

– Vår bästa period i matchen, känner jag. Att vi fick in kvitteringen relativt snabbt efter deras ledningsmål var viktigt, fortsätter Svensson.

Matchen led mot halvtidsvila, men innan dess skulle ett av lagen ta tag i taktpinnen ordentligt, och det laget var IFK.

1–2 noterades som ett självmål. Dock var det återigen Sjöblad som chippade bollen i ribban innan den tog på Seleruds rygg och gick in i mål. Bara minuten efter fick IFK hörna, och högst på den nådde Nils Alfonsson, 1–3 in i pausvilan.

– Absolut inte ultimat, tvärtom. Det var tungt att det skedde så kort innan pausen också. Hade det varit 1–1 in i paus hade man kunnat justera lite och prata igenom saker och ting, men underläge 1–3 är ju något helt annat.

Hjorted-Totebo reste sig aldrig efter paus, och istället för att jaga ökade IFK tempot och målen fortsatte att komma.

Anton Vesterberg rakade in 1–4, Sjöblad gjorde sitt andra för 1–5 och Steve Johansson fick sätta grädden på moset med sitt 1–6 på straff.

– En plattmatch från vår sida helt enkelt, jäkligt synd. Men vi möter ett jättebra lag som förtjänar att fira så som de gör nu. Vi fick jaga från början till slut och det gick inte vägen helt enkelt. All publik som har skapat fotbollsfesten vi har haft här idag förtjänade bättre.

Resultatet innebär kval för er nu, hur ställer man om från obesegrad serieledare till att förlänga säsongen med några veckor och ett kvalspel?

– Vi har aldrig räknat bort att det skulle kunna bli så här, så det är ingen större omställning. Det är bara att ladda om och ta sig an kvalet.

Hjorted-Totebos kvalmotståndare är i skrivande stund inte officiellt och spelschemat väntas presenteras tidigt under nästa vecka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!