Serieförslaget splittrar kommunlagen: "Tråkigt"

Efterlängtad comeback och flera härliga derbyn mot de andra lagen från Hultsfreds kommun att se fram emot. Nä. Glöm det. Mörlunda GIF är enligt serieförslaget placerade i Oskarshamnssexan. "Vi får se om vi överklagar".

Mörlunda GIF gör efterlängtad comeback i seniorfotbollen. Men, i serieförslaget, hamnar de inte samma serie som övriga lag från Hultsfreds kommun.

Mörlunda GIF gör efterlängtad comeback i seniorfotbollen. Men, i serieförslaget, hamnar de inte samma serie som övriga lag från Hultsfreds kommun.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-01-11 17:00

Efter flera års frånvaro kom beskedet att Mörlunda GIF åter välja att satsa på ett herrlag i fotboll. Ett välkommet tillskott i den lokala fotbollen.

Många såg fram mot heta kommunderbyn mot Målilla, Virserum, Lojal och Hebe. Den längtan och den drömmen ser ut att spricka. 

När vi nådde ordföranden Johan-Arvid Danielsson sa han så här när vi gav honom nyheten om förslaget:

– Okej, det är mer än vad jag visste. Jag ska prata med mina kollegor i sportgruppen först och se vad de tycker om det här. 

Så här sa han efteråt: 

– Klart vi tycker det är tråkigt att det inte blir några kommunderbyn. För att överklaga så måste vi ha en bra lösning att komma med. Vad jag förstår är det ett avancerat pussel att få ihop serierna. Vi ska prata mer om det här i sportgruppen, så får vi se vad vi kommer fram till. Sen är det ju så att vi ändå kommer få derbyn mot närliggande lag som BB 2001 och Fågelfors om vi hamnar i Oskarshamnssexan. 

Hur ser det ut annars i truppen?

– Det ser bra ut. Vi har legat på mellan 20–25 spelare på träningarna. Vi kör två pass i veckan och kommer från och med nu köra utomhus, med löpningar och annat. Killarna får klä om hemma i rådande läge. 

När sker första träningsmatchen?

– Vi har anmält oss till Smålandscupen (Toyota Cup) och kommer få tre matcher där. Sedan får vi se om det blir fler matcher. 

Så här delas lagen i "sexan" upp enligt Småland FF:s serieförslag:

DIVISION 6 VIMMERBY:

Ankarsrums IS, BOIF, Frödinge-Brantestad SK, Hammarsgärde BK, Hjorted/Totebo, IF Hebe, Målilla GoIF, SK Lojal, Virserums SGF, Överums IK. 

DIVISION 6 OSKARSHAMN: 

Mörlunda GIF, BB 2001, Blomstermåla IK, Fagerhults AIK, Fliseryds IF, Fågelfors IF, Krokstorps IF, Långemåla IF, Mönsterås GoIF, Rödsle BK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!