"Besviken om jag inte gjort mål"

Halva fotbollssäsongen är spelad och innan höstens säsong drar i gång väntar ett sommaruppehåll. Däför är det intressant att se vilka spelare som burit sina lag och stått för målen. En av de absolut vassaste lokala målskyttarna på damsidan är Ellen Erlandsson.

Ellen Erlandsson i Rosenfors IK har gjort en fantastiskt vårsäsong. När halva serien är spelad står hon på 13 fullträffar.

Ellen Erlandsson i Rosenfors IK har gjort en fantastiskt vårsäsong. När halva serien är spelad står hon på 13 fullträffar.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2018-07-05 07:00

26-åriga Rosenfors IK-spelaren Ellen Erlandsson stod förra året för nio mål i division fyra på 15 matcher. Den här säsongen är hon redan uppe i 13 mål och har tillsammans med laget gjort en rejäl uppryckning. Hon tror att skälet till det är en ökad träningsnärvaro och en sammansvetsad trupp.

– Vi har ju i princip samma lag som förra året och det är viktigt. Förra året var man glad om man någon gång var över tio personer på träningen, nu är vi aldrig under tio personer, säger Ellen Erlandsson.

Hon leder skytteligan i damernas division fyra och har stått för mycket av offensiven i årets upplaga av Rosenfors IK. Hennes 13 fullträffar och skytteligaledning kan förklaras av drivet och inställningen hon har när hon kliver ut på fotbollsplanen.

– Jag är besviken efter en match om jag inte gjort något mål och jag kan även vara besviken om jag bara gjort ett mål. Min roll i laget är att göra målen och gör jag inte det är jag inte så glad. Jag hade kunnat göra betydligt fler mål i år, säger Ellen.

Den stora skillnaden för henne i år är att hon fått spela där hon egentligen vill spela, längst upp i anfallet. När RIK nu fått ihop det på ett bättre sätt finns det en annan konkurrenssituation i laget. Den gynnar alla, inte minst Ellen.

– Jag fick hoppa runt lite förut och var libero eller spelade någon annanstans för att vi skulle få det att funka. Men nu finns det så mycket bra spelare och jag har äntligen fått komma upp till min forwardsposition där jag vill vara.

26-åringen är en av de vassaste offensiva spelarna i området och hade säkerligen kunnat utmana om en plats i ett lag som spelar högre upp i seriesystemet. Men det mesta talar för att hon stannar i sitt RIK, där hon har spelat under hela sitt liv.

– Det finns inga planer på att byta klubb. Visst, ibland kan man bli sugen och undra om man skulle platsat i till exempel Vimmerby, men jag skulle aldrig orka lägga ner tiden som krävs. Det hade varit kul att spela någon division högre upp men då får man väl försöka ta upp RIK.

Ellen är den bästa lokala målskytten tillsammans med Frida Pöder och Caroline Phalén i HFK och Kujtese Rexha i VIF. Alla fyra står på 13 mål vardera.

Lokala skytteligatoppen

1) Ellen Erlandsson (RIK), Frida Pöder (HFK), Caroline Phalén (HFK), Kujtese Rexha (VIF B+C) 13 mål

2) Nathalie Johansson (VIF) 12 mål

3) Nicole Nilsson (RIK) 10 mål

4) Amanda Hjort (HM IS) 8 mål

5) Joyrein Avergas (Rimforsa) 7 mål

6) Tilda Föghner (HFK), Lovisa Stålebrink (HM IS), Alice Fröjd (VIF B+C) 6 mål

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om