BETYG: De var bäst när DSK och SVIF spelade oavgjort

Södra Vi IF var på väg mot segern. Då räddade Djursdala SK poäng i slutminuterna i derbyt på Dalavallen (2–2). Här är spelarna vi tyckte var bäst i de båda lagen.

Djursdala SK och Södra Vi IF möttes i ett hett derby på Dalavallen.

Djursdala SK och Södra Vi IF möttes i ett hett derby på Dalavallen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-05-12 20:45

Djursdala SK

3 stjärnor: Christoffer Borsiö

Kommentar: En mycket fin insats av mittbacken, som var säker både med och utan boll. Slog några fina öppnande passningar och bröt bollen flera gånger. Hade ett bra samarbete med backkollegan Albin Isaksson.

2 stjärnor: Bellal Adem Nur

Kommentar: Byttes in efter en timme och hann verkligen sätta avtryck på en halvtimme. Ville hela tiden ha bollen och var till slut den som satte 2–2 i slutminuterna. Poängräddare för DSK. Gjorde även assist till reduceringsmålet.

1 stjärna: Jakob Karlsson

Kommentar: Innermittfältaren gjorde, tillsammans med Ludvig Lundqvist, bra ifrån sig. Stark i närkampsspelet och funktionell teknink. 

Södra Vi IF

3 stjärnor: Kim Johansson

Kommentar: Mittbacken släppte knappt någon förbi sig och agerade med pondus under hela matchen. Var viktig när SVIF hamnade i numerärt underläge och styrde upp laget på ett mycket bra sätt då.

2 stjärnor: Niklas Gunnarsson

Kommentar: Gjorde både mål och assist, vilket givetvis förtjänar beröm. Var dock inte så involverad i spelet som han och SVIF kanske önskat. Vi minns hans frispark till 0–1 i den första halvleken. Den gick inte att klaga på.

1 stjärna: Martin Brorsson

Kommentar: Började som central mittfältare, men fick flytta ned som mittback när Filip Frejd fick rött kort. Gjorde det minst lika bra där och var säkerheten själv tillsammans med Kim Johansson. Visade stundtals upp att han kan slå riktigt fina, öppnande passningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!