BETYG: De var bäst i derbyt mellan DSK och SVIF

Det blev till slut en jämn kamp på Dalavallen mellan Djursdala SK och Södra Vi IF. DSK vann med 2–1 och kammade därmed hem alla tre poäng. De här spelarna tyckte vi var bäst i respektive lag.

Djursdala SK mötte Södra Vi IF på Dalavallen.

Fotboll2024-08-16 20:41

Djursdala SK

3 stjärnor: Isack Thuresson

En riktigt jobbig jäkel att möta. Han snackade, kämpade, slet, passade, sköt, nickade, vann tid vid hörnflaggan och gjorde en väldigt, väldigt bra match. Såna karaktärer som behövs för att vinna ett ångestladdat derby. Han såg ut att njuta av varje sekund där ute på slagfältet.

2 stjärnor: Albin Isaksson

En annan robust lirare som är skön att ha i sitt eget lag. Kaptenen visade karaktär och kompletterade Thuresson bra på mittfältet.

1 stjärna: Ludvig Lundqvist

Satte kyligt straffen som innebar 1–0 i den första halvleken. Ångade sen på bra ute på sin högerkant matchen igenom.

Södra Vi IF

3 stjärnor: Pontus "Poppe" Holm

SVIF-målvakten var klart bäst i det blåvita laget. Var på alerten matchen igenom och stod för ett gäng riktigt vassa räddningar. Orsakade visserligen en straff, men den var något hårt dömd.

2 stjärnor: Niklas Gunnarsson

Var väl långt ifrån hans bästa match i karriären. Men gjorde det ändå stabilt från sin mittbacksposition. Bröt en del passningar som hade kunnat bli rejäla målchanser.

1 stjärna: Jesper Wessman

I den första halvleken var det Wessman som var vassast framåt för bortalaget, som i ärlighetens namn knappt skapade någonting. Missade sen största delen av den andra akten på grund av skadekänning.