Betyg: Här är spelarna som var bäst i derbyt

Vimmerby IF och IFK Tuna gjorde upp om poängen i division 4. VIF var numret större och vann med 3–0.

Vimmerby IF vann derbyt mot IFK Tuna.

Fotboll2020-08-29 14:50

Vimmerby IF

3 stjärnor: Simon Larsson

Syns och hörs knappt. Men oj så viktig Larsson är för VIF. Var allt som oftast på rätt plats vid rätt tillfälle i den första halvleken och städade undan det mesta på mittfältet. Hade mindre att göra i den andra halvleken när VIF spelade med en man mer.

2 stjärnor: Joakim Storm

Rapp och alert på högerkanten matchen igenom. Kom ofta förbi sin ytterback och var ständigt ett offensivt hot. I den andra halvleken tog han sig till tre frilägen men lyckades inte få in bollen. Sedan fick han till slut göra ett välförtjänt mål – som var otroligt snyggt när han felvänd lyckades klacka in bollen till 3–0.

1 stjärna: Anton Ljungberg

Frågan var vem som skulle fylla tomrummet på mittbacksplatsen efter Oskar Bergman. Valet föll på Anton Ljungberg – och det visade sig vara ett helt korrekt val. Hade en del att göra under första kvarten men löste det bra då också. Låg alltid rätt och läste spelet bra. I den andra halvleken hade VIF kontroll på händelserna och Ljungberg och Johansson behövde inte ta ut sig allt för mycket då.

IFK Tuna

3 stjärnor: Gustavo Borges

Visst, det blev kanske inga mål eller assist framåt. Men Borges visade en annan sida av sig själv och var i princip den enda i Tuna som kändes som ett hot. Tog stort ansvar i defensiven också när Tuna åkte på sitt röda kort och kämpade och slet under hela matchen. Bra arbetsinsats av nummer tio.

2 stjärnor: Billy Inkoom

Målvakten hade mycket att göra men höll nere siffrorna. Var ute och avvärjde flera gånger om och stod för ett par bra räddningar. Möjligtvis att hans ingripande vid 2–0-målet kan ifrågasättas, när Martin Carlsson nickade in bollen i eget mål.

1 stjärna: Martin Carlsson

Mittback i den här matchen. Gjorde det mycket bra i inledningen av matchen och höll ihop försvaret i Tuna. Blev givetvis mycket tuffare när laget fick en utvisning men han gjorde vad han kunde och låg oftast rätt i positionsspelet. Självmålet var olyckligt.