BETYG: Spelarna som var bäst i VIF mot Bankeryd

Vimmerby IF premiärspelade i damernas division 2 hemma mot Bankeryds SK och vann klart med 4–0. De här spelarna tyckte vi gjorde det bäst i VIF.

Vimmerby IF premiärspelade hemma mot Bankeryds SK.

Fotboll2024-04-13 14:47

4 stjärnor: Frida Pöder

Det verkar inte bara bli VIF:s år i år, utan även Frida Pöders. Som vanligt hade hon ett bra samarbete med anfallskollegan Nathalie Johansson. Pöder nickade snyggt in 1–0 och utökade sen sin målskörd i andra halvlek. Med andra ord fortsätter hon sin fina form. Som ni kanske minns bombade hon in hela sex mål i genrepet. Kan det bli en skytteligatitel för Vimmerbys nummer 11? Mycket möjligt.

3 stjärnor: Julia Rosin

Härskare på mittens rike. Det är vad Rosin var i premiärmatchen mot Bankeryd. Med all offensiv kraft som finns i laget är det såklart en trygghet att ha Rosin på innermittfältet. Hon tillför en balans som VIF kommer ha mycket nytta av under säsongen. Gjorde knappt ett misstag.

2 stjärnor: Stina Kägu Bragsjö

Jag vet inte om det var medvetet, men jisses vad mycket av spelet som var på yttermittfältarens kant, framförallt i första halvlek. Kändes som hon konstant hade bollen och utmanade en motståndarförsvare på planens högra sida. Bidrog med ett assist genom en bra slagen hörna, som mittbacken Saga Stejdahl knoppade in. Skickade också in många farliga inlägg under matchens gång.

1 stjärna: Pernilla Marelius

Målvakten hade inte överdrivet mycket att göra, men det hon väl ställdes in för tog hon med bravur. Gjorde två-tre riktigt vassa räddningar. Så på det viset hade matchen kunnat få ett helt annat utfall om Marelius inte hade varit på tårna. Kan nog bli viktig med sin rutin, i detta unga VIF-lag.