Betyg: De utmärkte sig mest i Gullringens hemmaseger

På fredagskvällen besegrade Gullringen gästande Malmbäck med 4–0. Här är spelarna som gjorde bäst ifrån sig i hemmalaget.

Gullringens nummer fyra, Ola Lindblom, fick en stjärna efter fredagens hemmavinst mot Malmbäck.

Fotboll2022-08-05 20:56

3 Stjärnor: Ibrahim Doumbia:

Kommentar: Efter att ha suttit på bänken hela första halvleken, kom spetsspelaren in och briljerade direkt. På bara ett par sekunder var Doumbia framme och kunde placera in 2-0-målet för Gullringen. Och målgörandet slutade inte där. Bara kvarten senare skulle han nämligen utöka ledningen till 3-0, efter en fin framspelning. Efter en tids skadebekymmer verkar anfallaren vara ”fit for fight” som man säger. Av denna match att döma, kan vi nog förvänta oss en spelsugen Doumbia redan från start i nästa match. I alla fall om han själv får bestämma.

2 Stjärnor: Ola Lindblom:

Kommentar: Hemmalagets ständigt påpasslige lirare kunde på returen efter en hörna panga in ledningsmålet intill bortre stolpen, helt onåbart för Malmbäck-målvakten. Under matchen visade han prov på aggressivitet och, förstås, målhunger. Även fast han spelar som försvarare. Detta var stjärnspelarens fjärde mål för säsongen, och fler lär det bli om han fortsätter på samma spår.

1 Stjärna: Alexander Svartz:

Kommentar: Lagets kapten visade enorm offervilja i backlinjen. Framåt slutskedet på den första halvleken kom Malmbäck på en farlig tre-mot-två kontring, men då stod mittback stark. Med en fin glidtackling kunde han snyggt avbryta anfallet. I samma veva fick han en elak stämpling tillbaka, men var snabbt upp på benen och kunde tappert genomföra matchen på ett galant sätt. En hållen nolla blev verkligen plåstret på såret, samtidigt som han är värd en liten extra applåd ovanpå den han fick av publiken.