Bexell slog till tre gånger om: "Gjorde det jag är bra på"

Det fanns en del frågetecken för Gullringen inför premiären hemma mot Malmbäck. Det tog bara en kvart för Rasmus Bexell att räta ut dem. "Jag gjorde det jag är bra på och petade in tre bollar", sa han om 3–0-vinsten.

Gullringen slog Malmbäck hemma med 3-0 i premiären och fick fira med segersång.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-13 15:50

Många spelare i Gullringen har varit sjuka under veckan. När det väl var dags för avspark mot Malmbäck på lördagen var de flesta på benen. Och inte bara det. Gullringen behövde bara en dryg kvart på sig för att effektivt stänga matchen med tre fullträffar.

Det var Rasmus Bexell som stod för alla tre och han sa så här om målen.

1–0. Emil Tapper sköt ett skott utifrån som målvakten inte kunde hålla. Jag fullföljde och var först fram och petade in bollen.

2–0. Det kom ett inlägg från Emil Tapper. Bollen damp ner perfekt och jag behövde bara sätta till pannan.

3–0. En tilltrasslad situation i straffområdet där bollen kom till mig och jag drog till direkt.

Ett hat trick på en dryg kvart är något extra även för en van målskytt som Bexell. Prestationen förhöjs ännu mer med tanke på vilken uppladdning han haft inför premiären.

– Jag blev krasslig redan under träningslägret på Öland förra helgen. Sedan har jag varit sjuk hela veckan och det har inte riktigt släppt än. Därför var det skönt att vi avgjorde matchen tidigt så jag kunde kliva av en bit in i andra.

Gullringen passade på att göra en hel del byten i andra halvlek. Spelande tränaren Ola Lindblom var en av spelarna som klev av. Han fick se sitt lag kontrollera matchen på ett effektivt vis och säkra tre poäng.

– Det såg säkert inte så roligt ut från sidan i andra, men när läget var det som det var så tog vi möjligheten att spela säkert och inte ödsla någon kraft i onödan. I första halvlek tycker jag ändå att vi spelade riktigt bra. Särskilt med tanke på att planen inte var som bäst på sina ställen och det funkade inte riktigt att rulla boll som vi vill, sa Ola Lindblom som var lite överraskad hur pass lite motstånd lagets bjöds på.

– Det lät ändå som att Malmbäck hade värvat bra inför säsongen och skulle vara ganska bra. Det såg vi inget alls av idag.

undefined
Emil Tapper stod för en stark debut i Gullringen.

Är det några spelare i laget som du vill lyfta fram extra?

– Rasmus Bexell går ju inte att kringgå. Han är ju inte spelaren som går ut och dribblar av fem gubbar och gör mål. Han gjorde det han ska. Stå i boxen och få in bollarna. Det var väldigt bra gjort av honom. Sedan tycker jag att Emil Tapper imponerar med sitt spel. Han är ny i laget, men har redan kommit in i det. Sedan är det en stark laginsats överlag så alla ska ha beröm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!