Bexell har gjort sitt fotbollsval

Stanna i Gullringens GoIF eller lämna för moderklubben. Nu har fotbollsprofilen Rasmus Bexell bestämt sig. "Känns bra att komma tillbaka till Kisa", säger Bexell.

Rasmus Bexell lämnar Gullringens GoIF.

Rasmus Bexell lämnar Gullringens GoIF.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-11-05 14:11

Det har varit på gång ett tag. Nu är det alltså klart. I går bestämde sig anfallsbjässen Rasmus Bexell definitivt för att lämna Gullringens GoIF till förmån för nyblivna division tre-laget Kisa BK.

– Det var dags nu. Jag har ändå spelat i Gullringen i fem säsonger och haft en fantastisk tid där. Det finns ingenting att klaga på. 

Han ser fram emot den nya utmaningen, i moderklubben. 

– Det är något spännande på gång och jag har aldrig spelat i division tre. Förutom då 45 minuter i en betydelselös match mot Haga när Kisa redan hade ramlat ur. Så det här blir något nytt. 

Möjligheten att få spela i division tre är också en av faktorerna bakom klubbytet, men inte enbart. 

– Jag har suttit i ett par möten med KBK och det de lagt fram låter väldigt intressant. Det har hänt saker i klubben sedan jag lämnade och det är kittlande. Det känns som att det är något helt annat nu. 

29-årige Bexell nämner också fördelen med att spela fotboll hemma i Kisa som en anledning. 

– Klart det blir lite smidigare. Nu har jag bara typ tre minuter till idrottsplatsen hemifrån. Sambon blir också glad, och det är viktigt. 

Vad är dina tankar om den gångna säsongen?

– Det är nog knappt någon som är nöjd vare sig med sin egen eller lagets prestation – och framför allt inte jag. Det här är en av de sämsta säsongerna som jag gjort. 

Hur ska du hitta tillbaka till ditt "gamla" jag på fotbollsplanen?

– Det kommer bli hårdkörning, det kan jag lova. Jag kommer att satsa hårt och det är helt nödvändigt. Jag tror också att spelet i division tre kan passa mig bättre fysiskt. Kanske också att domarna håller en högre nivå så att jag inte blir avblåst för det mesta bara för att jag är huvudet högre än de flesta andra. 

Vad kan vi ha för förväntningar på Kisa?

– Svårt att säga, men det jag hör är att de inte kommer att vara nöjda bara med att klubben gått upp i trean. Det tycker jag låter bra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!