Bexell i fokus när Gullringen premiärvann

Mål, fixad straff och seger. Klart att Rasmus Bexell var supernöjd efteråt. "Jag struntar faktiskt i hur spelet var, det viktiga var att vi vann", sa Gullringens anfallare efter 2–1 hemma mot Malmbäck.

Gullringen jublar efter Albin Gustafssons avgörande mål.

Gullringen jublar efter Albin Gustafssons avgörande mål.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-04-29 15:49

Gullringen har väntat, väntat och väntat. 

Inte längre. 

Kanske att den där väntan efter första seriematchen var mödan värd, så som det blev. 

Gullringen vann ju med 2–1, de vände halvtidsunderläget och bärgade sen en skön trepoängare. 

I fokus hamnade lagets anfallare, Rasmus Bexell. Han var högst delaktig i att de där poängen trillade in på kontot. 

– Jag får vara nöjd, det gick okej. Framför allt orkade jag mycket mer än vad jag hade trott. Den här försäsongen har inte varit den allra bästa om vi säger så. Med flera skador och så har jag varit sjuk nu i två veckor också. 

Av detta märktes ingenting, i spelet. För där var han en av planens bästa aktörer. Han var i princip omöjlig att ta bollen ifrån när han agerade targetspelare – och trygg punkt i Gullringens uppspel. 

Och så till det allra viktigaste..."Ralle" nickade in kvitteringen till 1–1 halvvägs in i den andra halvleken och fixade också straffen som Albin Gustafsson förvaltade på bästa sätt. 

Var det straff?

– Jo, den var helt solklar. Efter min bedrövliga touch, så slår ju deras målvakt bort benen för mig. Det var inget snack. 

Mål blev det och på kort tid hade Gullringen vänt på steken. Fullt rättvist, dessutom. 

– Om vi hade haft lite bättre skärpa borde vi ha gjort många mer mål. 

Jo, det är bara att hålla med. Första halvlek var en kanonad av heta målchanser – för båda lagen. Vi minns bland annat en enorm dubbelräddning av Gullringens målvakt Petter Gustafsson – och en ribbträff av Malmbäck i halvlekens sista skälvande sekunder. Gullringen hade å sin sida kanske ännu fler möjligheter, utan att lyckas. Då. 

Enda målet första 45 kom efter ett misstag av Gustafsson, som spelade bollen rakt i gapet på Anton Strandberg. Han hade bara att sätta bollen i öppet mål. Andra halvlek var betydligt chansfattigare, där Gullringen var det enda laget som skapade framåt. 

– Jag tror inte att Malmbäck har en enda farlighet efter paus, säger spelande tränaren Ola Lindblom, medan han stretchar ena baksidan efter matchens slut. 

Han var som vanligt mycket, mycket bra i Gullringens backlinje, tillsammans med giganten och radarpartnern Alexander Svartz. 

– Skönt att vi vann premiären och jag tycker vi gör en klart godkänd insats. Och jag är hundraprocentig som tränare, sa han och skrattade åt det faktum att det blev seger i hans första seriematch som tränare. 

Gigant. Alexander Svartz gjorde en kanomatch i Gullringens premiär.
Gigant. Alexander Svartz gjorde en kanomatch i Gullringens premiär.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!