Bielsa försvarar läkarlaget efter kritiken

Leeds-försvararen Robin Koch spelade vidare i nära 20 minuter efter att ha fått en smäll mot huvudet i söndagens rivalmöte med Manchester United. Efteråt har lagets läkare kritiserats hårt men tas nu i försvar av tränaren Marcelo Bielsa. –Vi följde protokollet, säger han.

Marcelo Bielsa försvarar sitt läkarlag efter hård kritik mot att man inte bytte ut mittbacken Robin Koch tidigare.

Marcelo Bielsa försvarar sitt läkarlag efter hård kritik mot att man inte bytte ut mittbacken Robin Koch tidigare.

Foto: Jon Super AP/TT

Fotboll2022-02-22 16:17

Den tyske mittbacken föll hårt i backen när Manchester Uniteds Scott McTominay tryckte till honom bryskt. 25-åringen togs av planen men efter en kortare undersökning var han tillbaka i spel.

19 minuter senare tvingades dock Koch av för gott efter att ha uppvisat symptom på hjärnskakning. Läkarlagets agerande har fördömts från flera håll, bland annat från brittiska hjärnskadeorganisationen Headway.

Leeds tränare Marcelo Bielsa är av en annan uppfattning.

– Finns det en klubb som agerat klanderfritt när det kommer till hälsofrågor är det Leeds. Vi gjorde ingenting annat än att följa protokollet. Jag var övertygad om att han endast blödde från såret som uppstod, säger han.

Argentinaren utvecklade sitt resonemang vidare:

– När han (Koch) uppvisade andra symptom blev han utbytt. Jag ville inte utnyttja regelverket kring hjärnskakningsbyten. Att undvika smällar mot huvudet är väldigt viktigt, men vi bör inte överdramatisera situationer på ett sätt där de tolkas felaktigt.

Robin Koch kommer inte att delta i onsdagens möte med Liverpool.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!