Glädje i VIF – men oro efter skyttedrottningens skada

Vissa oavgjorda matcher är skönare än andra. Fråga bara Vimmerby IF-tränaren Pierre Brorsson, som fick se sitt lag hämta upp två underlägen och fixa en poäng borta mot Tjust. "Jag är jättenöjd", säger han efter 2–2.

Vimmerby IF:s skyttedrottning Nathalie Johansson åkte på en fotskada mot Tjust.

Vimmerby IF:s skyttedrottning Nathalie Johansson åkte på en fotskada mot Tjust.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-05-13 18:55

Det är en lättad och nöjd tränare som Sporten pratar med efter lördagens match i Loftahammar. Det är inte så konstigt. Pierre Brorsson kunde konstatera att hans lag kämpade, slet och faktiskt gjorde sig förtjänta av en poäng mot Tjust.

– Jag är jättestolt över tjejerna, säger Brorsson.

Tjust visade styrka i den första halvleken och var det bättre laget. Därför var det också logiskt att hemmalaget kunde gå in till paus med 1–0. 

– I första gör vi det lite för svårt för oss själva och vi fick inte alls fast bollen där uppe. Vi stod för brett och de kunde spela igenom oss. Tjust är samtidigt tunga, menar VIF-tränaren.

Nathalie Johanssons kvittering till 1–1 ett par minuter in i andra var viktig. Däremot åkte VIF på dubbla smällar efter det, när Johansson fick kliva av skadad och Tjust gjorde 2–1 några minuter senare.

– Det var ett tungt mål. Vi lyfte oss ändå rejält i andra. I paus pratade vi om att försöka få Tjust att jobba mer felvända och det lyckas vi med direkt. Det var vår halvlek.

Och så kom drömträffen som fixade en poäng. Stina Kägu Bragsjö avlossade från 25 meter och vild glädje utbröt hos bortalaget.

– Spelarna höjde sig och många klev fram och tog ansvar, speciellt efter "Nattas" skada. Jag är jättenöjd med hela laget och sättet vi genomför andra halvlek på.

Hur är det med "Natta"?

– Det är nog en kraftig stukning på foten.

undefined
Saga Stejdahl var en av många som verkligen klev fram i Vimmerby IF i den andra halvleken mot Tjust.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!