SK Lojal vände och vann i målkalas: "Visar bättre kvalitet"

Det var upplagt för en trevlig kväll på Knektavallen i derbyt mellan hemmalaget Hulftsfreds FK och SK Lojal. För oss neutrala blev det precis så. När krutröken lagt sig stod Lojal som segrare, med 4–3. "Vi visar bättre kvalitet i andra halvlek. Det vinner vi på", säger SK Lojals spelande tränare Viktor Gimoli.

Deart Agushi i SK Lojal firar efter sitt mål.

Deart Agushi i SK Lojal firar efter sitt mål.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-06-16 21:12
undefined
HFK-tränaren Anders Larsson var inte nöjd med sitt lag efter matchen.
undefined
Stort HFK-jubel utbröt när Gustav Föghner gav laget ledningen i den andra halvleken.
undefined
Enock Jörgensen var en av Hultsfreds bästa spelare.
undefined
Agushi ville inte släppa bollen.
undefined
I slutminuterna kom känslorna fram mellan HFK och Lojal. Domaren löste dock samtliga situationer med bravur.
undefined
Jetmir Shehi var planens gigant. Han gjorde bland annat ett hörnmål, med yttersidan!
undefined
Kastriot Jashari var som vanligt bra för sitt Lojal.
undefined
Mikael Karlsson åkte ända från Helsingborg för att ställa upp för sitt HFK.
undefined
Omar Al Kamel skriker ut sin glädje efter sitt mål. Omfamnad av Deart Agushi.
undefined
SK Lojal spelarna fick kämpa för segern. Vladimir Radak fick krampkänning i slutet. Meris Hasanbegovic kommer till undsättning.
undefined
Kaptenerna Simon Tuvesson och Kastriot Jashari håller om varandra efter lite diskussioner spelarna emellan.
undefined
Viktor Gimoli och hans SK Lojal tog tre viktiga poäng.

Det var ett HFK som inledde bäst med kontrollerat bollinnehav och hög press. En stund in i matchen fick de också utdelning när Andreas Lövgren behärskat satte 1–0.

Några minuter senare kvitterade Lojal efter naivt spel med bollen från HFK runt eget straffområde. Jetmir Shehi avslutade sekvensen med sitt mål, vilket innebar 1–1 efter första 45 minuterna. 

– Båda lagen hade mycket chanser. HFK har mer kondition än oss och springer som fasen. De satte hög press på oss eftersom de visste att vi vill spela boll. Då fick vi slå mer långbollar, som vi gjorde på min tid i HFK, och det var väldigt lyckat. Kastriot (Jashari) fick nåt friläge och vi hade flera lägen, säger Viktor Gimoli. 

Trots det bakslaget fick HFK några minuter in i andra halvleken nytt hopp om tre poäng när Gustav Föghner knoppade in ett nickmål i samband med en hörna.

Men bara två-tre minuter senare var det rödsvart som fick jubla när Jetmir Shehi bjöd på matchens delikatess. Hans hörna gick nämligen direkt i mål. Och det kanske man har sett förut, men knappast genom en höger yttersida från höger.

Kort därefter hade Lojal fullbordat sin vändning när Deart Agushi fick ett fint läge som han förvaltade väl. Halvvägs in i andra akten kom också 4–2 Lojal genom duktige Omar Al Kamel, efter fint förarbete av kaptenen Kastriot Jashari. 

Och det blev spiken i kistan. För även om Hultsfred fick in ett reduceringsmål genom Yassin Jalil Kader vann SK Lojal rättvist med 4–3. 

Anders Larsson menar att lagets orutin återigen lyser igenom en sån här match. 

– Vi lider av pojklagsmisstagen och det straffar sig direkt, som vid 1–1-målet. Och vid hörnmålet duckar vi när den kommer mot förstastolpen. Man håller på och explodera vid sidlinjen. Visst, de är bara 15–16 år vissa av dem och det måste man komma ihåg, även om jag glömmer det i stridens hetta, säger Hultsfreds tränare.

– Vi ska kunna hantera det här bättre. Det har vi gjort innan. Det blir däremot svårt sista halvtimmen med mycket avbrott när Lojal-spelarna ligger ned och sådär. Det blir inget tempo i spelet. Men vi måste sätta lägena vi har.

Flera detaljer som Hultsfred tränat på i veckan funkade inte alls mot Lojal.

– Jag vet inte om de var spända eller nervösa. Det kändes jäkligt laddat innan, och vi har förberett oss väl inför matchen. Det var bittert, jäkligt surt. 

Som ni kan misstänka var Viktor Gimoli klart mer belåten efter den viktiga trepoängaren. Ett par taktiska drag i halvtidsvilan föll väl ut.

– Vi gav dem för stora ytor mellan våra lagdelar. Både mellan backlinje och mittfält och mellan mittfält och anfall. Jag sa till grabbarna att vi skulle fortsätta med de längre bollarna men trycka upp backlinjen för att täppa till ytorna.

Men oavsett hur bra taktik man har som tränare är det spelarna på planen som ska ta till sig direktiven och göra det i praktiken. Någon som gjorde det till punkt och pricka var matchens lirare – Jetmir Shehi. 

– Han var en gigant. Två mål och framspelningar efter framspelningar... Och det är inte bara offensivt, defensivt också. Vilket jobb han gör. Av mig får han tio av tio i betyg.

Utöver Shehi erhåller Kastriot Jashari och målskyttarna Deart Agushi och Omar Al Kamel extra beröm från Gimoli. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!