BILDEXTRA: Delad poäng i prestigederbyt

0-0, en poäng vardera och både IFK Tuna och Storebro håller sig fortsatt kvar över det streck som innebär spel i ”nya” division fyra nästa säsong. Men det var sannerligen inget klang- och jubelderby som publiken bjöds på i blåsten på Tunhamra i går kväll.

Foto:

Fotboll2016-08-13 08:54

Hemmalaget ägde den första halvleken. Man tryckte tillbaka Storebro, matade långa bollar på Christoffer Lätt och Anton Carlsson och skapade även en del chanser. Närmast att göra mål var duktige Victor Gustavsson, som från dålig vinkel träffade ribban. Även Martin och Anton Carlsson fixade fram ett par halvchanser.

Känns surt

– Att bara få med sig en poäng känns lite surt med tanke på att vi gör en så pass bra första halvlek, suckar Tuna-tränaren Roger Rönnlund efter matchen.

– I halvtid pratade vi om att vi inte skulle dippa, utan fortsätta flytta och jobba. Ändå sjönk vi ihop i andra.
Nu kan också vinden haft viss påverkan. För lika svårt som gästande Storebro hade det i den kraftiga motvinden i första halvlek, lika tufft var det för Tuna i den andra.

”Drabbar oss stenhårt”

Under den andra halvlekens första 25 minuter hade Storebro stundtals bra tryck på Tuna, dock utan att skapa några vassa lägen – ända fram till SIF:s Robin Flöisbon drog på sig sitt andra gula kort efter en duell med Martin Carlsson och fick lämna planen.

– Hade domaren haft lite känsla så hade han släppt båda i den situationen. Det drabbar oss stenhårt, säger Storebros tränare Per Bäckman, som annars var nöjd med sitt lags insats och hur man spelade av de sista 20 minuterna med en man mindre.

– Klart vi ska vara nöjda. Det är inte lätt att åka till Tunhamra och hämta poäng, säger han.

Bäst i hemmalaget var Christoffer Lätt och Victor Gustavsson. Matchens bäste spelare hittar vi dock i Storebro, där Daniel Axelsson var felfri i sitt försvarsspel. Plus också till Johan ”JC” Carlsson, som styrde och ställde på mitten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!