Fick äntligen fira succésäsongen: "Strålande nöjd"

Okej, 5–2 -segern hemma mot Örbäcken är inte så mycket att skriva hem om, men IF Hebe fick till slut möjligheten att fira sin serieseger i Vimmerbysexan inför hemmapubliken.

Hebe firar seriesegern.

Hebe firar seriesegern.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Fotboll2024-09-14 15:48

Det firades rejält i Silverdalen på lördagen. En av dem som sken ikapp med solen var ordföranden Jan Johansson. Han gläds mycket över att IF Hebe är tillbaka i femman och att ett hårt och långsiktigt arbete har burit frukt.

– Jag kan inte vara annat än strålande nöjd en sådan här dag. Vi har hållit på i flera år med att bygga upp ett bra lag med unga egna produkter. Nu fick vi dessutom in flera vassa nyförvärv med rutin in för säsongen. Det var precis vad som behövdes, för att oavsett vad många tror så är det inte lätt att vinna en serie, sa Johansson som även ville lyfta fram klubbens verksamhet som helhet.

– Det är ett fantastiskt go i hela föreningen. Vi har ett 70-tal barn- och ungdomar igång med fantastiska ledare som visar stort engagemang. Det ger ringar på vattnet och vi har haft mycket publik på matcherna. Fotbollen är viktig för hela orten.

undefined
Klart var det redan i förväg, och nu var det dubbelklart efter en skön seger mot Örbäcken. Dags för guldkonfetti och segerhattar.
undefined
Robin Söderholm fick glädjas åt segern tillsammans med en av säsongens trognaste supportrar. Den åtta månader gamla dottern har inte missat en enda hemmamatch.
undefined
Hemmapubliken jublar efter ytterligare ett mål.
undefined
En jublande glad huvudtränare, Felix Andersson, kan sträcka ut armarna. "Så skönt!"
undefined
Och här kommer alla känslorna på en och samma gång.
undefined
Olle Nord, t h hejar självklart på IF Hebe. "Han kommer med ett och annat tips också", säger Noah Sandelius, t v.
undefined
Liv i luckan. Att det var en speciell dag märktes på åtgången av korv. "Vi har gjort av med nästan 80 korvar", säger Teresia Edvinsson t h, som har hjälp av Hans Edvinsson t v och Christian Jacobsson.
undefined
En kall segerläsk. Dino Teljigovic, William Music och Fredrik Isaksson har inlett firandet.

Vad ser du som nyckeln till framgången med A-laget i år?

– Det var mycket som klaffade under frimånaden. Vi fick in en stabil målvakt i Erik Hoffman. Det är extremt mycket värt. Sedan har vi ju rutinerade lirare som Christoffer Einarsson, Sebasthian Svensson och Johan "Happe" Nilsson. Vi var medvetna om att de kanske inte skulle kunna spela alla matcher, men så länge ett par av dem är med ger det en stor stabilitet till laget.

Att gå från sexan till femman är många gånger ett stort steg. Johansson känner dock att laget kommer väl förberett.

– Utan att säga för mycket så låter det som att många av spelarna i truppen är sugna på att fortsätta nästa år. Dessutom har vi många unga spelare i truppen som är under stark utveckling och är redo att ta nästa steg. Sedan får Felix Andersson och Johan Nilsson i tränarteamet prata igenom och se hur de vill lägga upp det framöver, säger Johansson som är angelägen om att sejouren i femman inte bara blir ettårig.

– Klubben firar 100 år 2026 så det vore kul om vi kunde vara etablerade i femman då.

På tal om firande. Det blev ett storslaget sådant efter Hebes seger med 5–2 hemma mot Örbäcken. Efter slutsignalen åkte guldhattarna på och publiken fick tillfälle att hylla sina hjältar.

Senare på lördagskvällen fortsatte festligheterna på Folkets Hus i Silverdalen.

– Killarna i laget förtjänade ett rejält firande efter den bedriften, sa Jan Johansson.

undefined
Hebe firar seriesegern.
undefined
En grattiskram från Örbäckens tränare efter matchen.
undefined
Klart var det redan i förväg, och nu var det dubbelklart efter en skön seger mot Örbäcken. Dags för guldkonfetti och segerhattar.
undefined
Segertåget in på planen.
undefined
Hebe firar seriesegern.
undefined
Hebe firar seriesegern.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!