Bitter eftersmak hos Gullringen efter toppmötet

Gullringen förlorade med hela 1-5 på hemmaplan i toppmötet mot Tranås. Lagkaptenen Alexander Svartz var rejält missnöjd över insatsen, "Jag tycker vi inte är med från början", säger han efter slutsignalen.

Tranås tog ledningen med 1-0 efter 18 minuter mot Gullringen.

Tranås tog ledningen med 1-0 efter 18 minuter mot Gullringen.

Foto: Magnus Stgrömsten

Fotboll2023-05-17 21:27
undefined
Melker Johansson firar sitt 1-1-mål för Gullringen.

Inför onsdagens toppmatch hade Gullringen gått som tåget med tre raka segrar av tre möjliga. Mot Tranås kom första rejäla käftsmällen när det rann iväg i den andra halvleken.

– Vi börjar bra i den andra halvleken och trycker ner Tranås och får momentum. Men sedan får vi skifta mycket i positionerna. Det är inget mot inhopparna men det känns som att vi får ett helt nytt lag och vi hittar inte rätt, säger Alexander Svartz.

1-2 i halvtid blev 1-5 till slut och säsongens första förlust för Gullringen var ett faktum.

– De var hetare i varje situation och vinner nästintill varje andra boll. Vi var inte riktigt där. Vi är alldeles för tysta på planen också, det kändes som att vi var rädda att prata med varandra ibland. 

Kaptenen erkänner att han har varit sjuk innan kvällens match

– Jag vet inte om jag hade orken i dag. Men det får absolut inte rinna igenom och släppa in fem mål. Det är oacceptabelt när jag spelar. Det här får vara vår plump för året så vi får bara jobba vidare. Vi vet hur starka vi är. 

Gullringentränare Patrik Wärnehall efter dagens förlust:

– Jag tycker de vinner rättvist. De var hetare och hade mer vilja. De är väldigt effektiva för jag tycker de inte hade så många målchanser än målen. I det stora hela är Tranås bättre i dag, säger han. 

Efter slutsignalen ville inte Patrik lyfta fram någon spelare i sitt lag. 

Gullringen mötte Tranås hemma.
Gullringen mötte Tranås hemma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!