Bitter förlust för VIF Dam

Ny förlust - men första målet och en återigen godkänd insats. Värnamo hade flyt som kom ifrån Vimarvallen med tre poäng. - En poäng hade suttit fint, säger hemmatränaren Håkan Ericsson.

Alicia Strand gjorde Vimmerbys första mål för säsongen, men laget föll ändå tungt hemma mot Värnamo med 2-1. Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2012-04-29 22:34

Nykomlingen Vimmerby IF åkte på en ny hedersam förlust hemma mot IFK Värnamo. Bortalaget gjorde två mål på två chanser, som egentligen inte borde ha varit chanser. Misstagen kostade VIF poäng den här gråa lördagseftermiddagen på Vimarvallen.
- Det är halvtungt. Vi släpper in för billiga mål och måste spela tuffare och mer resolut i 90 minuter, menar Ericcson.
Första halvlek var långtifrån välspelad och var i stort sett helt befriad från målchanser. Hemmalaget inledde något lamt, men tog ett fastare grepp om taktpinnen ju längre matchen led.
Närmast var Hanna Ericsson med en fint slagen frispark, som dock gick lite för nära bortalagets respektingivande keeper Evelina Olofsson.

Självmål till 0-2
I försvaret höll VIF:s främsta Sara Grenn järnkoll, men genom en fast situation lyckades Värnamo ta ledningen i den 43:e minuten. Pernilla Einarsson fick inte bort bollen och bortalagets Ellen Svensson petade enkelt in returen.
- Vi är på väg in i matchen och de får ett slumpartat mål? Luften går ur oss lite.