Bjöd på målshow – och skänkte pengar till Ukraina

Vimmerby IF:s damer hade en finfin fredagkväll. Inte nog med att man gjorde sex mål i hemmamötet med Hjulsbro... Laget fick också skänka pengar man jobbat ihop till förmån för krigsdrabbade i Ukraina. "Det var ett fint initiativ", säger tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerby IF-damerna skänkte pengar till Rädda Barnen och bjöd på målfest under fredagen.

Vimmerby IF-damerna skänkte pengar till Rädda Barnen och bjöd på målfest under fredagen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-04-29 21:44

Förra helgen åkte Vimmerby IF på en tung 8–3-förlust i toppmötet med Kenty. På fredagen studsade man tillbaka – rejält.

Gästande Hjulsbro IK hade inte mycket att säga till om när VIF skruvade upp tempot. Nathalie Johansson, som sin vana trogen låg bakom mycket i hemmalaget, öppnade målskyttet tio minuter in i matchen. Tyra Andersson och Frida Pöder fyllde på innan paus. 

– Vi hade övertaget och det kändes som att det var en jäkla tändning och revanschlust inför matchen, menar Mikael Rinaldo, tränare.

Hjulsbro spelade mer fysiskt i den andra halvleken. 20 minuter in i den kom dock den definitiva spiken i kistan, då Greta Koponen skickade in 4–0. Av bara farten gjorde sedan Stina Kägu Bragsjö femman och fick se Nathalie Johansson avsluta målfesten i slutminuten.

– När vi rullar boll är vi riktigt bra. Det kunde blivit fler mål, men man ska inte deppa över en seger med 6–0, säger Rinaldo, som hyllade en spelare i varje lagdel efter matchen.

undefined
Nathalie Johansson gjorde två av målen och var inblandad i en hel del framåt.

– Stina (Kägu Bragsjö) gör det fantastiskt som högerytter. Sen måste man nämna "Natta", som är inblandad i hur mycket som helst. Molly Levin i backlinjen är verkligen ett stjärnskott och har tagit jättekliv den här säsongen. 

I halvtidspausen fick laget även skänka pengar till Rädda Barnen, som ska gå till stöttning för barn i det krigsdrabbade Ukraina.

– Vi snackade ihop oss på träningslägret för några veckor sedan om att göra något för Ukraina. Alla fastnade till slut för att sälja choklad och vi sa att överskottet skulle gå till Rädda Barnen. De var på plats och fick ta emot bidraget, vilket var roligt. 

undefined
Representanter från Rädda Barnen fanns på plats på Arena Ceos för att ta emot Vimmerby IF-damernas bidrag.
Hjulsbro IK hängde inte med när Vimmerby IF skruvade upp tempot.
Hjulsbro IK hängde inte med när Vimmerby IF skruvade upp tempot.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om