Björkegren seriesegrare på Cypern: "Går för en dubbel"

Med tre omgångar kvar kan den tidigare LFC-tränaren Kim Björkegren titulera sig som cypriotisk mästare med Apollon Ladies.

Den tidigare LFC-tränaren Kim Björkegren är ligavinnare på Cypern med sitt lag Apollon Ladies.

Den tidigare LFC-tränaren Kim Björkegren är ligavinnare på Cypern med sitt lag Apollon Ladies.

Foto: Bildbyrån/MICHAEL ERICHSEN

Fotboll2021-03-11 13:06

Linköpingskillen Kim Björkegren var tränare för Kisa BK 2010. Han tog LFC till SM-guld säsongen 2017, hade en säsong i Kina med Beijing BG Phoenix innan flytlasset gick till Cypern och Apollon Ladies. En av målsättningarna inför flytten var att försvara mästartiteln. Med tre omgångar kvar är målet nått. 

– Vi har varit stabila. Även om vi haft några tajta matcher där vi haft tur i något fall så har vi inte tappat en enda poäng. Då går det inte att beklaga sig, säger Kim Björkegren nöjt.

Samtidigt är laget i semifinal i den cypriotiska cupen där de möter Nea Salamina den 4:e april. 

– När man tagit sig till semifinal är det lika bra att gå för en dubbel. Det är målet nu. Sen får man se om vi lyckas eller inte, säger Björkegren. 

I julas förlängde 39-åringen sitt ettårskontrakt med Apollon då han och familjen trivts väldigt bra och resultaten också gått bra fotbollsmässigt. 

– Sen finns det klausuler och dyker något upp som passar familjen bra och känns för svårt för att tacka nej till finns öppningar för det. Men vår plan är att stanna här och försöka få ihop ett stabilare lag än tidigare. Vi vill kunna skapa lite oreda i ett gruppspel i Champions League. 

Så Cypern börjar satsa lite? 

– Ja, det tycker jag. De har till exempel en tv-sänd match i veckan. Sen ligger de lite efter på vissa håll, men Apollon ligger i framkant. Vi har en kärna där två tredjedelar består av utländska spelare som är här professionellt vilket är nödvändigt. 

Karta: Limassol
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!